Dat blijkt uit een mededeling van de verantwoordelijken van de task force die opgericht werd in maart in Charleroi na de aankondiging van het plan dat op de site 1.400 jobs kan kosten.

De Waalse regering duidde op 7 maart adviesbureau Roland Berger aan. Dat moest de analyse van de task force of werkgroep opvolgen. De eerste vragen gingen over de globale context op de markt, de positionering van de site in Gosselies en de duurzaamheid van de activiteiten

Volgens Roland Berger wordt de evolutie van de markt de afgelopen jaren gekenmerkt door heel wat nieuwe bedrijven in Azië, waar de kosten een pak kleiner zijn.

De maatregelen in het plan moeten volgens het adviesbureau de competitiviteit opdrijven. Toch pleit het bureau ervoor het plan gepaard te laten gaan met diversificatie en groei. Het volledige rapport van Roland Berger wordt binnenkort voorgesteld. (Belga/TV)

Dat blijkt uit een mededeling van de verantwoordelijken van de task force die opgericht werd in maart in Charleroi na de aankondiging van het plan dat op de site 1.400 jobs kan kosten. De Waalse regering duidde op 7 maart adviesbureau Roland Berger aan. Dat moest de analyse van de task force of werkgroep opvolgen. De eerste vragen gingen over de globale context op de markt, de positionering van de site in Gosselies en de duurzaamheid van de activiteiten Volgens Roland Berger wordt de evolutie van de markt de afgelopen jaren gekenmerkt door heel wat nieuwe bedrijven in Azië, waar de kosten een pak kleiner zijn. De maatregelen in het plan moeten volgens het adviesbureau de competitiviteit opdrijven. Toch pleit het bureau ervoor het plan gepaard te laten gaan met diversificatie en groei. Het volledige rapport van Roland Berger wordt binnenkort voorgesteld. (Belga/TV)