Cartamundi maakt geen financiële details bekend over de overname van France Cartes. De Turnhoutse kaartenproducent is al in Frankrijk actief en versterkt zich er nu met de lokale marktleider France Cartes. "Wij zijn zeer tevreden met dit nieuwe familielid", zegt topman Chris Van Doorslaer van Cartamundi. "De groep France Cartes verenigt de traditie van de merken Grimaud en Ducale, met actuele licentiekaarten zoals 'Monster High', 'Hello Kitty' en 'Barbapap'. Cartamundi heeft een commerciële afdeling in Frankrijk en nu komen daar twee productiefaciliteiten bij: een spuitgieterij en een productie-eenheid voor kaarten. France Cartes is een bedrijf met een mooie traditie en we willen hun kaarten aan onze innovatieve producten koppelen. Zo moet het een verhaal worden waarbij 1+1 meer wordt dan 2."

Cartamundi produceert door de overname nu in tien landen, verspreid over de hele wereld. In Turnhout staat nog steeds de grootste fabriek van Cartamundi. De hele groep had in 2013 een omzet van 152 miljoen euro en 1300 personeelsleden.

Frances Cartes was eigendom van France Grimaud. Die holding heeft twee activiteiten: France Cartes en Jeu Jura / Vilac. Die laatste is gespecialiseerd in producten van spellen en speelgoed in hout. Cartamundi koopt enkel France Cartes dat in 2013 een omzet draaide van 14 miljoen euro en 109 medewerkers telt.

Het is voornamelijk gespecialiseerd in speel- en spelkaarten, met onder meer de bekende merken Grimaud en Ducale. Daarnaast produceert het ook dobbelstenen en spelmateriaal in kunststof. Het bedrijf is voornamelijk in Frankrijk actief. Het participeert ook in het Spaanse Maestros Naiperos en heeft ook een filiaal in Zuid-Korea. De algemeen directeur Laurent Weisbuch blijft directeur van France Cartes en zal de integratie in Cartamundi verder begeleiden.

Cartamundi maakt geen financiële details bekend over de overname van France Cartes. De Turnhoutse kaartenproducent is al in Frankrijk actief en versterkt zich er nu met de lokale marktleider France Cartes. "Wij zijn zeer tevreden met dit nieuwe familielid", zegt topman Chris Van Doorslaer van Cartamundi. "De groep France Cartes verenigt de traditie van de merken Grimaud en Ducale, met actuele licentiekaarten zoals 'Monster High', 'Hello Kitty' en 'Barbapap'. Cartamundi heeft een commerciële afdeling in Frankrijk en nu komen daar twee productiefaciliteiten bij: een spuitgieterij en een productie-eenheid voor kaarten. France Cartes is een bedrijf met een mooie traditie en we willen hun kaarten aan onze innovatieve producten koppelen. Zo moet het een verhaal worden waarbij 1+1 meer wordt dan 2."Cartamundi produceert door de overname nu in tien landen, verspreid over de hele wereld. In Turnhout staat nog steeds de grootste fabriek van Cartamundi. De hele groep had in 2013 een omzet van 152 miljoen euro en 1300 personeelsleden.Frances Cartes was eigendom van France Grimaud. Die holding heeft twee activiteiten: France Cartes en Jeu Jura / Vilac. Die laatste is gespecialiseerd in producten van spellen en speelgoed in hout. Cartamundi koopt enkel France Cartes dat in 2013 een omzet draaide van 14 miljoen euro en 109 medewerkers telt. Het is voornamelijk gespecialiseerd in speel- en spelkaarten, met onder meer de bekende merken Grimaud en Ducale. Daarnaast produceert het ook dobbelstenen en spelmateriaal in kunststof. Het bedrijf is voornamelijk in Frankrijk actief. Het participeert ook in het Spaanse Maestros Naiperos en heeft ook een filiaal in Zuid-Korea. De algemeen directeur Laurent Weisbuch blijft directeur van France Cartes en zal de integratie in Cartamundi verder begeleiden.