De retailer spreekt van de " intentie om zich in België te ontwikkelen vanuit een gezonde en hergedefinieerde basis".

Donderdag sprak de socialistische bediendevakbond nog haar vrees uit dat de aankondiging van een verkoop van de Belgische activiteiten één van de opties zou zijn tijdens de bijzondere ondernemingsraad op dinsdag 23 februari.

Tijdens de personferentie van vrijdag heeft de directie van Carrefour intussen bevestigd dat "Carrefour België voor het einde van de maand de sociale partners zal ontmoeten om een strategisch plan te presenteren".

De Franse retailketen, na het Amerikaanse Wal-Mart de grootste winkelketen wereldwijd, kreeg in het boekjaar 2009 af te rekenen met een forse terugval van de winst en een lagere omzet.

De nettowinst keldert met 71,5 procent tot 437 miljoen euro, terwijl de omzet slinkt met 1,2 procent tot ongeveer 86 miljard euro. Exclusief olie- en wisselkoerseffecten spreekt Carrefour van een omzetstijging van 1,2 procent.

Carrefour verliest in alle zones omzet, behalve in Latijns-Amerika. Daar stijgt de omzet met +11,9 procent.

Voor 2010 is een besparingsplan voor een bedrag van 500 miljoen euro gepland tegenover de 590 miljoen euro gerealiseerde besparing in 2009.

De retailer spreekt van de " intentie om zich in België te ontwikkelen vanuit een gezonde en hergedefinieerde basis". Donderdag sprak de socialistische bediendevakbond nog haar vrees uit dat de aankondiging van een verkoop van de Belgische activiteiten één van de opties zou zijn tijdens de bijzondere ondernemingsraad op dinsdag 23 februari.Tijdens de personferentie van vrijdag heeft de directie van Carrefour intussen bevestigd dat "Carrefour België voor het einde van de maand de sociale partners zal ontmoeten om een strategisch plan te presenteren". De Franse retailketen, na het Amerikaanse Wal-Mart de grootste winkelketen wereldwijd, kreeg in het boekjaar 2009 af te rekenen met een forse terugval van de winst en een lagere omzet.De nettowinst keldert met 71,5 procent tot 437 miljoen euro, terwijl de omzet slinkt met 1,2 procent tot ongeveer 86 miljard euro. Exclusief olie- en wisselkoerseffecten spreekt Carrefour van een omzetstijging van 1,2 procent. Carrefour verliest in alle zones omzet, behalve in Latijns-Amerika. Daar stijgt de omzet met +11,9 procent. Voor 2010 is een besparingsplan voor een bedrag van 500 miljoen euro gepland tegenover de 590 miljoen euro gerealiseerde besparing in 2009.