De beursgenoteerde groep haalt daarvoor 'het geringe consumentenvertrouwen en een hapering in de afgifte van nieuwe hypotheken' aan.

Eind april loopt het boekjaar af voor Carpetright. Begin dit jaar maakte de groep bekend dat de onderliggende winst voor belastingen in het lopende boekjaar lager zou uitvallen dan de 31,9 miljoen euro uit 2010, maar zeker beter zou uitpakken dan de 28,1 miljoen euro uit 2009. Dat werd nu bijgestuurd.

Door de aanhoudend moeilijke vloerenmarkt in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, plant de keten dat het winstcijfer voor 2011 slechts het niveau van 2009 evenaart. Dat zou een daling van bijna 40 procent betekenen ten opzichte van de winst van afgelopen jaar.

Carpetright heeft 574 verkooppunten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Over Nederland en België en de 120 winkels in deze landen zijn geen specifieke mededelingen gedaan. Carpetright is de belangrijkste afnemer voor tal van Belgische tapijtproducenten en de cijfers zijn een goede barometer voor het textielklimaat.

L.D.

De beursgenoteerde groep haalt daarvoor 'het geringe consumentenvertrouwen en een hapering in de afgifte van nieuwe hypotheken' aan. Eind april loopt het boekjaar af voor Carpetright. Begin dit jaar maakte de groep bekend dat de onderliggende winst voor belastingen in het lopende boekjaar lager zou uitvallen dan de 31,9 miljoen euro uit 2010, maar zeker beter zou uitpakken dan de 28,1 miljoen euro uit 2009. Dat werd nu bijgestuurd. Door de aanhoudend moeilijke vloerenmarkt in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, plant de keten dat het winstcijfer voor 2011 slechts het niveau van 2009 evenaart. Dat zou een daling van bijna 40 procent betekenen ten opzichte van de winst van afgelopen jaar. Carpetright heeft 574 verkooppunten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Over Nederland en België en de 120 winkels in deze landen zijn geen specifieke mededelingen gedaan. Carpetright is de belangrijkste afnemer voor tal van Belgische tapijtproducenten en de cijfers zijn een goede barometer voor het textielklimaat. L.D.