Carlsberg verwacht nu een winstgroei van 40 procent, tegen 20 procent in eerdere prognoses.

De winst in het tweede kwartaal kwam uit op 2,63 miljard kroon, tegen 1,94 miljard een jaar eerder. Marktkenners rekenden op 2,05 miljard kroon.

Carlsberg, de vierde grootste brouwer ter wereld, is nummer één in Rusland. Het diende er een accijnsverhoging van 20 procent door te rekenen aan de Russische consument.

Carlsberg gaat er evenwel vanuit dat de markt minder snel zal achteruit gaan dan verwacht. Het marktaandeel van Carlsberg in Rusland steeg zelf licht van 39,1 procent naar 40,1 procent.

Carlsberg verwacht nu een winstgroei van 40 procent, tegen 20 procent in eerdere prognoses. De winst in het tweede kwartaal kwam uit op 2,63 miljard kroon, tegen 1,94 miljard een jaar eerder. Marktkenners rekenden op 2,05 miljard kroon. Carlsberg, de vierde grootste brouwer ter wereld, is nummer één in Rusland. Het diende er een accijnsverhoging van 20 procent door te rekenen aan de Russische consument. Carlsberg gaat er evenwel vanuit dat de markt minder snel zal achteruit gaan dan verwacht. Het marktaandeel van Carlsberg in Rusland steeg zelf licht van 39,1 procent naar 40,1 procent.