Chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft van de Europese Commissie groen licht gekregen voor zijn gezondheidsclaim Acticoa.

Het is de eerste keer dat een chocoladeproduct zo'n claim toegewezen krijgt, meldt het Zwitsers-Belgische bedrijf. Callebaut mag van Europa nu beweren dat zijn producten van de Acticoalijn gezond zijn voor het hart.

Flavanolen

De claim heeft betrekking op de baten voor de gezondheid van de flavanolen in de chocolade. Callebaut heeft bewijs verschaft dat een dagelijkse inname van 200 mg flavanolen de elasticiteit van de bloedvaten bevordert en zo een goede bloedsomloop stimuleert.

Bij de conventionele productieprocessen gaan de flavanolen verloren tijdens de fermentatie van de cacao. 'Onze onderzoekers ontdekten een manier om tot 80 procent van de flavanolen te behouden in hun chocolade', verduidelijkt Callebaut in het persbericht.

Onderzoek

De gezondheidsclaim is volgens Callebaut het resultaat van jaren wetenschappelijk onderzoek in het Research & Development-centrum op de Belgische site van Barry Callebaut in Wieze. (Belga/KVDA)

Chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft van de Europese Commissie groen licht gekregen voor zijn gezondheidsclaim Acticoa. Het is de eerste keer dat een chocoladeproduct zo'n claim toegewezen krijgt, meldt het Zwitsers-Belgische bedrijf. Callebaut mag van Europa nu beweren dat zijn producten van de Acticoalijn gezond zijn voor het hart. Flavanolen De claim heeft betrekking op de baten voor de gezondheid van de flavanolen in de chocolade. Callebaut heeft bewijs verschaft dat een dagelijkse inname van 200 mg flavanolen de elasticiteit van de bloedvaten bevordert en zo een goede bloedsomloop stimuleert. Bij de conventionele productieprocessen gaan de flavanolen verloren tijdens de fermentatie van de cacao. 'Onze onderzoekers ontdekten een manier om tot 80 procent van de flavanolen te behouden in hun chocolade', verduidelijkt Callebaut in het persbericht. Onderzoek De gezondheidsclaim is volgens Callebaut het resultaat van jaren wetenschappelijk onderzoek in het Research & Development-centrum op de Belgische site van Barry Callebaut in Wieze. (Belga/KVDA)