Zonder het akkoord zouden 2.600 banen van airhostessen en stewards bij Lufthansa verdwijnen. De circa 22.000 cabinepersoneelsleden zullen nu geen loonsverhogingen krijgen, meer deeltijds werken en extra legale toeslagen mislopen. Volgens UFO zullen alle banen behouden blijven tot midden 2024.

Belangrijke details van het plan moeten nog gefinaliseerd worden, aldus Nicoley Baubies, algemeen directeur van UFO. UFO heeft overigens toestemming van haar leden om syndicale acties te voeren indien dat nodig mocht blijken. Lufthansa kan anderzijds het akkoord beëindigen met een opzeg van twee weken, indien de economische omstandigheden dramatisch verslechteren.

De besparing vertegenwoordigt minder dan 25 procent van de kosten. Het deels genationaliseerde Lufthansa heeft nog geen akkoord met de piloten en heeft de onderhandelingen met het grondpersoneel zelfs afgebroken. De grootste Europese luchtvaartgroep, waarvan de Duitse staat de belangrijkste aandeelhouder is geworden om de bakens te keren, voorziet 22.000 banen te schrappen, waarvan 11.000 in Duitsland. Begin deze maand dreigde de topman met naakte ontslagen. Op middenlange termijn verwacht Lufthansagroep haar vloot met honderd toestellen te zien krimpen. Achtduizend personeelsleden hebben de groep al verlaten en 75.000 werknemers waren in juni deeltijds werkloos, op een ogenblik dat de luchtvaart langzaam begon te hernemen.

Zonder het akkoord zouden 2.600 banen van airhostessen en stewards bij Lufthansa verdwijnen. De circa 22.000 cabinepersoneelsleden zullen nu geen loonsverhogingen krijgen, meer deeltijds werken en extra legale toeslagen mislopen. Volgens UFO zullen alle banen behouden blijven tot midden 2024.Belangrijke details van het plan moeten nog gefinaliseerd worden, aldus Nicoley Baubies, algemeen directeur van UFO. UFO heeft overigens toestemming van haar leden om syndicale acties te voeren indien dat nodig mocht blijken. Lufthansa kan anderzijds het akkoord beëindigen met een opzeg van twee weken, indien de economische omstandigheden dramatisch verslechteren.De besparing vertegenwoordigt minder dan 25 procent van de kosten. Het deels genationaliseerde Lufthansa heeft nog geen akkoord met de piloten en heeft de onderhandelingen met het grondpersoneel zelfs afgebroken. De grootste Europese luchtvaartgroep, waarvan de Duitse staat de belangrijkste aandeelhouder is geworden om de bakens te keren, voorziet 22.000 banen te schrappen, waarvan 11.000 in Duitsland. Begin deze maand dreigde de topman met naakte ontslagen. Op middenlange termijn verwacht Lufthansagroep haar vloot met honderd toestellen te zien krimpen. Achtduizend personeelsleden hebben de groep al verlaten en 75.000 werknemers waren in juni deeltijds werkloos, op een ogenblik dat de luchtvaart langzaam begon te hernemen.