Door de herstructurering wil C&A 'de competitiviteit in Europa verbeteren en een duurzame business uit te bouwen', luidt het in een persbericht. De organisatie wordt vereenvoudigd om kosten te besparen. Details over welke functies er in Vilvoorde precies verdwijnen, wil de directie niet kwijt.

"Dit maakt deel uit van het overleg met de sociale partners", zegt woordvoerder Tom Delforge.

In Vilvoorde, waar 70 banen verdwijnen,is het Europese hoofdkantoor van C&A voor mannen- en kindermode gevestigd. In Düsseldorf, waar zich het Europese hoofdkantoor voor vrouwenmode bevindt, verdwijnen 160 banen.

Behalve een herstructurering volgt er ook een investering in een nieuw winkelconcept voor de klant. Vorig jaar werden al drie Belgische winkels aangepast en dit jaar volgen er nog meer, aldus Delforge. De C&A-winkel in Wijnegem kreeg zelfs de Europese primeur. Concreet ziet het nieuwe concept er als volgt uit; kleding wordt niet langer over de winkel verspreid per soort (hemden, broeken, ...), maar er worden compartimenten of 'kamers' gecreëerd. Op die manier krijgt de klant ideeën aangereikt voor een volledige outfit.

C&A telt ongeveer 160 winkels in ons land, waar bijna 2.000 mensen werken. In de winkels verdwijnen geen jobs. "De retailsector heeft het moeilijk maar het nieuwe concept slaat aan", merkt de woordvoerder op.

C&A, afkorting van de broers Clemens & August (Brenninkmeijer), werd in 1841 opgericht in het Nederlandse Sneek. Het is daarmee een van de oudste confectiebedrijven ter wereld. In 1963 vestigde de keten zich in ons land en wordt hier nog steeds beschouwd als een van de grootste spelers.

Door de herstructurering wil C&A 'de competitiviteit in Europa verbeteren en een duurzame business uit te bouwen', luidt het in een persbericht. De organisatie wordt vereenvoudigd om kosten te besparen. Details over welke functies er in Vilvoorde precies verdwijnen, wil de directie niet kwijt. "Dit maakt deel uit van het overleg met de sociale partners", zegt woordvoerder Tom Delforge. In Vilvoorde, waar 70 banen verdwijnen,is het Europese hoofdkantoor van C&A voor mannen- en kindermode gevestigd. In Düsseldorf, waar zich het Europese hoofdkantoor voor vrouwenmode bevindt, verdwijnen 160 banen. Behalve een herstructurering volgt er ook een investering in een nieuw winkelconcept voor de klant. Vorig jaar werden al drie Belgische winkels aangepast en dit jaar volgen er nog meer, aldus Delforge. De C&A-winkel in Wijnegem kreeg zelfs de Europese primeur. Concreet ziet het nieuwe concept er als volgt uit; kleding wordt niet langer over de winkel verspreid per soort (hemden, broeken, ...), maar er worden compartimenten of 'kamers' gecreëerd. Op die manier krijgt de klant ideeën aangereikt voor een volledige outfit. C&A telt ongeveer 160 winkels in ons land, waar bijna 2.000 mensen werken. In de winkels verdwijnen geen jobs. "De retailsector heeft het moeilijk maar het nieuwe concept slaat aan", merkt de woordvoerder op. C&A, afkorting van de broers Clemens & August (Brenninkmeijer), werd in 1841 opgericht in het Nederlandse Sneek. Het is daarmee een van de oudste confectiebedrijven ter wereld. In 1963 vestigde de keten zich in ons land en wordt hier nog steeds beschouwd als een van de grootste spelers.