Busworld Asia gaat op tweejaarlijkse basis door sinds 2000. Busworld zegt dat het op de snel groeiende Aziatische markt meer tijd nodig heeft om de volgende editie op alle niveaus (sector, busbouwers, toeleveranciers) voor te bereiden zoals het hoort. Insiders weten echter de in 2011 doorgestuurde vorige manager (Patrick Van Impe) mee debet is aan het uitstel dat vandaag wordt aangekondigd.

Stichter Luc Glorieux, die na het vertrek van Van Impe als CEO terugkeerde (en dat spijts zijn pensioen), heeft na diverse missies ter plaatse de verzekering gekregen van de Chinese busindustrie en andere actoren dat de interesse groot blijft voor een nieuwe editie. Daarom heeft Glorieux ook een vaste vertegenwoordiger (in de persoon van de Vlaamse Michiko Vervisch) aangesteld in Shanghai. Zij moet in Shanghai de zaken dagdagelijks opvolgen met alle partijen.

Busworld Kortrijk trok in oktober 2011 liefs 27,5 procent meer bezoekers aan dan in de vorige editie. Busworld heeft in de loop der jaren en met veel succes soortgelijke beurzen opgestart in het buitenland, meer bepaald in India (Mumbai), Rusland (Nizhny Novgorod), Turkije (Istanbul) en China (Shanghai). Het gaat telkens om tweejaarlijkse edities. Dit jaar gaan de beurzen in Istanbul (19 tot 21 april) en Nizhny Novgorod( 5 tot 7 juni) gewoon door zoals gepland. In 2013 volgt dan een drieluik: Shanghai, Mumbai en Kortrijk. (KC)

Busworld Asia gaat op tweejaarlijkse basis door sinds 2000. Busworld zegt dat het op de snel groeiende Aziatische markt meer tijd nodig heeft om de volgende editie op alle niveaus (sector, busbouwers, toeleveranciers) voor te bereiden zoals het hoort. Insiders weten echter de in 2011 doorgestuurde vorige manager (Patrick Van Impe) mee debet is aan het uitstel dat vandaag wordt aangekondigd. Stichter Luc Glorieux, die na het vertrek van Van Impe als CEO terugkeerde (en dat spijts zijn pensioen), heeft na diverse missies ter plaatse de verzekering gekregen van de Chinese busindustrie en andere actoren dat de interesse groot blijft voor een nieuwe editie. Daarom heeft Glorieux ook een vaste vertegenwoordiger (in de persoon van de Vlaamse Michiko Vervisch) aangesteld in Shanghai. Zij moet in Shanghai de zaken dagdagelijks opvolgen met alle partijen. Busworld Kortrijk trok in oktober 2011 liefs 27,5 procent meer bezoekers aan dan in de vorige editie. Busworld heeft in de loop der jaren en met veel succes soortgelijke beurzen opgestart in het buitenland, meer bepaald in India (Mumbai), Rusland (Nizhny Novgorod), Turkije (Istanbul) en China (Shanghai). Het gaat telkens om tweejaarlijkse edities. Dit jaar gaan de beurzen in Istanbul (19 tot 21 april) en Nizhny Novgorod( 5 tot 7 juni) gewoon door zoals gepland. In 2013 volgt dan een drieluik: Shanghai, Mumbai en Kortrijk. (KC)