Burger King gaat leveranciers van varkensvlees en eieren strengere voorwaarden opleggen. In een gemeenschappelijke verklaring met de ngo The Humane Society of the United States kondigt het bedrijf aan dat het over vijf jaar enkel producten zal inkopen die afkomstig zijn van dieren die in vrijheid werden gekweekt.

Zo zal de restaurantketen enkel eieren van loslopende kippen gebruiken, in plaats van kippen uit legbatterijen. Varkenshouders zullen plannen moeten voorleggen om een einde te maken aan het gebruik van drachtkooien voor zeugen.

Half maart kondigde grote rivaal McDonalds engagementen aan voor een betere behandeling van de varkens die het verwerkt. (Belga/KVDA)

Burger King gaat leveranciers van varkensvlees en eieren strengere voorwaarden opleggen. In een gemeenschappelijke verklaring met de ngo The Humane Society of the United States kondigt het bedrijf aan dat het over vijf jaar enkel producten zal inkopen die afkomstig zijn van dieren die in vrijheid werden gekweekt. Zo zal de restaurantketen enkel eieren van loslopende kippen gebruiken, in plaats van kippen uit legbatterijen. Varkenshouders zullen plannen moeten voorleggen om een einde te maken aan het gebruik van drachtkooien voor zeugen. Half maart kondigde grote rivaal McDonalds engagementen aan voor een betere behandeling van de varkens die het verwerkt. (Belga/KVDA)