De Bundesbank, de centrale bank van Duitsland, wijkt niet af van haar groeiprognoses voor dit en volgend jaar. Dat betekent dat verwacht wordt dat het Duitse bbp dit jaar met 1,7 procent toeneemt, en volgend jaar met 1,8 procent.

Voor 2017 toont de Bundesbank zich wel wat optimistischer, met een verwachte groei van 1,7 procent tegenover een eerder geraamde 1,5 procent.

Dat de prognoses voor 2017 worden opgekrikt, heeft in de eerste plaats te maken met de verwachte toename van de consumentenbestedingen.

"Bepalende factoren zijn de gunstige situatie op de arbeidsmarkt, en een sterke toename van het reële beschikbare inkomen van de particuliere huishoudens", aldus Bundesbank-voorzitter Jens Weidmann in een toelichting.

Weidmann voegt eraan toe dat een verwacht herstel in de belangrijkste markten buiten de eurozone, alsook een sterkere groei binnen de eurozone zelf, gunstige voorwaarden zullen creëren voor de Duitse economie in de komende jaren. (Reuters/BO)

De Bundesbank, de centrale bank van Duitsland, wijkt niet af van haar groeiprognoses voor dit en volgend jaar. Dat betekent dat verwacht wordt dat het Duitse bbp dit jaar met 1,7 procent toeneemt, en volgend jaar met 1,8 procent. Voor 2017 toont de Bundesbank zich wel wat optimistischer, met een verwachte groei van 1,7 procent tegenover een eerder geraamde 1,5 procent. Dat de prognoses voor 2017 worden opgekrikt, heeft in de eerste plaats te maken met de verwachte toename van de consumentenbestedingen. "Bepalende factoren zijn de gunstige situatie op de arbeidsmarkt, en een sterke toename van het reële beschikbare inkomen van de particuliere huishoudens", aldus Bundesbank-voorzitter Jens Weidmann in een toelichting. Weidmann voegt eraan toe dat een verwacht herstel in de belangrijkste markten buiten de eurozone, alsook een sterkere groei binnen de eurozone zelf, gunstige voorwaarden zullen creëren voor de Duitse economie in de komende jaren. (Reuters/BO)