De eis voor een dergelijk mandaat was een van de drie redenen waarom de chauffeurs van Supertransport die werken voor het Logistics Ternat, dinsdag en woensdag in staking gingen.

"Onvoldoende representatief binnen de transportsector" "Volgens de sociale verkiezingen bij Supertransport had het ACLVB recht op twee mandaten in de ondernemingsraad van dit bedrijf, maar dit kan hen niet worden toegekend omdat zij binnen de transportsector onvoldoende representatief zijn. Omdat ze binnen deze sector nationaal slechts 4,52 procent van de mandaten gehaald hebben, zijn ze niet vertegenwoordigd in de paritaire commissie. Ze kunnen bijgevolg op ondernemingsniveau ook deze mandaten niet opnemen en dus ook niet zetelen in de syndicale delegaties", aldus Philippe Dumortier (BTB-ABVV).

Verzoeningsvergadering

De chauffeurs van Supertransport in Ternat gingen donderdagmorgen terug aan het werk omdat de directie beloofd had om hierover een verzoeningsvergadering aan te vragen op de FOD Werk, Arbeid en Sociaal Overleg.

"Die vergadering heeft maandag plaats. Wij zullen de voorzitter van het paritair comité laten weten dat wij ons kanten tegen de vraag van het de ACLVB om opgenomen te worden in de syndicale delegatie van Supertransport", aldus Dumortier.

De eis voor een dergelijk mandaat was een van de drie redenen waarom de chauffeurs van Supertransport die werken voor het Logistics Ternat, dinsdag en woensdag in staking gingen. "Onvoldoende representatief binnen de transportsector" "Volgens de sociale verkiezingen bij Supertransport had het ACLVB recht op twee mandaten in de ondernemingsraad van dit bedrijf, maar dit kan hen niet worden toegekend omdat zij binnen de transportsector onvoldoende representatief zijn. Omdat ze binnen deze sector nationaal slechts 4,52 procent van de mandaten gehaald hebben, zijn ze niet vertegenwoordigd in de paritaire commissie. Ze kunnen bijgevolg op ondernemingsniveau ook deze mandaten niet opnemen en dus ook niet zetelen in de syndicale delegaties", aldus Philippe Dumortier (BTB-ABVV). Verzoeningsvergadering De chauffeurs van Supertransport in Ternat gingen donderdagmorgen terug aan het werk omdat de directie beloofd had om hierover een verzoeningsvergadering aan te vragen op de FOD Werk, Arbeid en Sociaal Overleg. "Die vergadering heeft maandag plaats. Wij zullen de voorzitter van het paritair comité laten weten dat wij ons kanten tegen de vraag van het de ACLVB om opgenomen te worden in de syndicale delegatie van Supertransport", aldus Dumortier.