Hoewel Pascal Smet naar eigen zeggen 73 vergaderingen had met leden van de sector stellen de twee taxivertegenwoordigers dat de minister sinds zijn aantreden nooit de adviesraad heeft geconsulteerd. Ze verwijten hem dat hij taxibestuurders aanzet om buiten hun uren te werken voor de omstreden taxidienst Uber. De verenigingen beraden zich ook over verdere gerechtelijke stappen.

"Ik ben verplicht om bij te betalen om de taxichauffeur die onvoldoende ritten heeft een minimumloon te waarborgen", aldus Constantin Tsatsakis. "Als een chauffeur morgen ook voor Uber werkt, kan hij tijdens mijn dienst slapen of zich van mijn auto bedienen, terwijl ik hem een minimumloon verschuldigd ben."

(Belga/RR)

Hoewel Pascal Smet naar eigen zeggen 73 vergaderingen had met leden van de sector stellen de twee taxivertegenwoordigers dat de minister sinds zijn aantreden nooit de adviesraad heeft geconsulteerd. Ze verwijten hem dat hij taxibestuurders aanzet om buiten hun uren te werken voor de omstreden taxidienst Uber. De verenigingen beraden zich ook over verdere gerechtelijke stappen."Ik ben verplicht om bij te betalen om de taxichauffeur die onvoldoende ritten heeft een minimumloon te waarborgen", aldus Constantin Tsatsakis. "Als een chauffeur morgen ook voor Uber werkt, kan hij tijdens mijn dienst slapen of zich van mijn auto bedienen, terwijl ik hem een minimumloon verschuldigd ben."(Belga/RR)