Het parket van Brussel opent een strafonderzoek naar de ontmanteling van Dexia. Het wil in eerste instantie nagaan of de aandeelhouders van Dexia zijn misleid door de communicaties die de groep deed tot haar ontmanteling in oktober vorig jaar.

Dat bevestigt parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur aan De Tijd. Het nieuws staat ook in L'Echo.

Nadat de vereniging Dolor op 9 november een klacht indiende, vroeg het parket de centrale directie Financiële Criminaliteit van de federale politie na te gaan of er strafbare handelingen onderzocht konden worden. Die analyse is gebeurd en het parket opent nu een strafonderzoek.

Geen onderzoeksrechter

Anders dan bij het onderzoek naar de ontmanteling van Fortis zal er geen onderzoeksrechter worden ingeschakeld.

Die kan onder andere huiszoekingen uitvoeren en documenten in beslag nemen, maar volgens de speurders is er op het eerste gezicht voldoende informatie openbaar om zonder onderzoeksrechter het nodige speurwerk te doen, schrijft de krant. Zonder onderzoeksrechter zou de procedure ook sneller gaan. (Belga/KVDA)

Het parket van Brussel opent een strafonderzoek naar de ontmanteling van Dexia. Het wil in eerste instantie nagaan of de aandeelhouders van Dexia zijn misleid door de communicaties die de groep deed tot haar ontmanteling in oktober vorig jaar. Dat bevestigt parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur aan De Tijd. Het nieuws staat ook in L'Echo. Nadat de vereniging Dolor op 9 november een klacht indiende, vroeg het parket de centrale directie Financiële Criminaliteit van de federale politie na te gaan of er strafbare handelingen onderzocht konden worden. Die analyse is gebeurd en het parket opent nu een strafonderzoek. Geen onderzoeksrechter Anders dan bij het onderzoek naar de ontmanteling van Fortis zal er geen onderzoeksrechter worden ingeschakeld. Die kan onder andere huiszoekingen uitvoeren en documenten in beslag nemen, maar volgens de speurders is er op het eerste gezicht voldoende informatie openbaar om zonder onderzoeksrechter het nodige speurwerk te doen, schrijft de krant. Zonder onderzoeksrechter zou de procedure ook sneller gaan. (Belga/KVDA)