Voorlopig geeft het parket nog geen verdere uitleg maar in de loop van dinsdagnamiddag zou een persbericht verspreid worden. De krant De Tijd meldt intussen dat in het kader van dat onderzoek een hele reeks huiszoekingen hebben plaatsgevonden, onder meer in de Antwerpse diamantwijk.

Het Brusselse onderzoek zou er gekomen zijn nadat onderzoeken die al in Antwerpen aan de gang waren, verstoord werden door interne problemen binnen het Antwerpse parket en parket-generaal.

Het Brusselse parket-generaal zou daarop het initiatief genomen hebben om een overlegvergadering te organiseren, waarna er een gerechtelijk onderzoek werd geopend onder leiding van de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise.

Onderwerp van het onderzoek zouden de rekeningen zijn die een aantal Antwerpse diamantairs bij HSBC Private Banking in Zwitserland zouden hebben. Die zouden nooit zijn aangegeven bij de fiscus en zouden gebruikt zijn om op grote schaal belastingen te ontduiken. (Belga/BO)

Voorlopig geeft het parket nog geen verdere uitleg maar in de loop van dinsdagnamiddag zou een persbericht verspreid worden. De krant De Tijd meldt intussen dat in het kader van dat onderzoek een hele reeks huiszoekingen hebben plaatsgevonden, onder meer in de Antwerpse diamantwijk. Het Brusselse onderzoek zou er gekomen zijn nadat onderzoeken die al in Antwerpen aan de gang waren, verstoord werden door interne problemen binnen het Antwerpse parket en parket-generaal. Het Brusselse parket-generaal zou daarop het initiatief genomen hebben om een overlegvergadering te organiseren, waarna er een gerechtelijk onderzoek werd geopend onder leiding van de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise. Onderwerp van het onderzoek zouden de rekeningen zijn die een aantal Antwerpse diamantairs bij HSBC Private Banking in Zwitserland zouden hebben. Die zouden nooit zijn aangegeven bij de fiscus en zouden gebruikt zijn om op grote schaal belastingen te ontduiken. (Belga/BO)