Brussels Airlines kent in de eerste plaats een sterke opstart van een aantal nieuwe 'long haul routes', zoals die van United Airlines naar Chicago en van Air Canada naar Montreal.

Brussels Airlines zelf startte begin juli vier nieuwe routes in Afrika. Het gaat om Accra (Ghana), Lomé (Togo), Cotonou (Benin) en Ouagadougou (Burkina Faso). Bovendien werd de frequentie van de verbinding met Abidjan (Ivoorkust) verhoogd. Nooit eerder werden wekelijks zoveel langeafstandsvluchten aangeboden vanaf Brussels Airlines.

Ook het vrachtvervoer gaat met 5,4 procent tegenover juni 2009 in stijgendel lijn tot 38.851 ton. Ook nu situeert de groei zich voornamelijk in volvrachtverkeer en vrachtvervoer op passagierstoestellen.


Brussels Airlines kent in de eerste plaats een sterke opstart van een aantal nieuwe 'long haul routes', zoals die van United Airlines naar Chicago en van Air Canada naar Montreal.Brussels Airlines zelf startte begin juli vier nieuwe routes in Afrika. Het gaat om Accra (Ghana), Lomé (Togo), Cotonou (Benin) en Ouagadougou (Burkina Faso). Bovendien werd de frequentie van de verbinding met Abidjan (Ivoorkust) verhoogd. Nooit eerder werden wekelijks zoveel langeafstandsvluchten aangeboden vanaf Brussels Airlines. Ook het vrachtvervoer gaat met 5,4 procent tegenover juni 2009 in stijgendel lijn tot 38.851 ton. Ook nu situeert de groei zich voornamelijk in volvrachtverkeer en vrachtvervoer op passagierstoestellen.