Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, kondigt in een interview met de Franstalige zakenkrant L'Echo aan dat de luchthaven fors gaat investeren in nieuwe bagagescanners.

De luchthaven investeert tot 2021 autonoom 1 miljard euro . Tientallen miljoenen euro's zullen woren besteed aan nieuwe bagagescanners en een ondergrondse ruimte om eventuele explosies van verdachte koffers op te vangen. Feist herhaalt in het interview dat de luchthaven het jaar zal afsluiten met 21,5 miljoen passagiers. Dat zijn er 2 miljoen minder dan in recordjaar 2015.

De daling heeft uiteraard te maken met de aanslag op de luchthaven op 22 maart. Zonder de aanslag zou er wellicht groei geweest zijn.

De CEO rekent erop dat Brussels Airport in 2017 het recordjaar 2015 op zijn minst zal evenaren. Feist geeft nog even mee dat de inzet van extra veiligheidsmensen en -technologie jaarlijks tot 5 miljoen euro extra kostenleidt.

Voorts zegt Feist dat hij zich niet verzet tegen een instap in het kapitaal van de luchthaven van Charleroi. "De laatste jaren heeft men een eventuele toenadering met Charleroi naar voren geschoven. We zijn niet tegen. Maar ik denk niet dat er interesse is langs de kant van het Waals Gewest. Ook een participatie in het kapitaal staat volgens mij niet op de agenda van het Gewest", aldus Feist, die de toenadering 'geen strategische prioriteit' noemt.

(Belga/BO)

Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, kondigt in een interview met de Franstalige zakenkrant L'Echo aan dat de luchthaven fors gaat investeren in nieuwe bagagescanners.De luchthaven investeert tot 2021 autonoom 1 miljard euro . Tientallen miljoenen euro's zullen woren besteed aan nieuwe bagagescanners en een ondergrondse ruimte om eventuele explosies van verdachte koffers op te vangen. Feist herhaalt in het interview dat de luchthaven het jaar zal afsluiten met 21,5 miljoen passagiers. Dat zijn er 2 miljoen minder dan in recordjaar 2015. De daling heeft uiteraard te maken met de aanslag op de luchthaven op 22 maart. Zonder de aanslag zou er wellicht groei geweest zijn.De CEO rekent erop dat Brussels Airport in 2017 het recordjaar 2015 op zijn minst zal evenaren. Feist geeft nog even mee dat de inzet van extra veiligheidsmensen en -technologie jaarlijks tot 5 miljoen euro extra kostenleidt.Voorts zegt Feist dat hij zich niet verzet tegen een instap in het kapitaal van de luchthaven van Charleroi. "De laatste jaren heeft men een eventuele toenadering met Charleroi naar voren geschoven. We zijn niet tegen. Maar ik denk niet dat er interesse is langs de kant van het Waals Gewest. Ook een participatie in het kapitaal staat volgens mij niet op de agenda van het Gewest", aldus Feist, die de toenadering 'geen strategische prioriteit' noemt. (Belga/BO)