De voortdurende reisbeperkingen over de hele wereld en de aanhoudende lage - tot onbestaande - vraag die hieruit voortvloeit, verplichten de Belgische luchtvaartmaatschappij om de tijdelijke opschorting van haar activiteiten met vier weken te verlengen, luidt het in een persbericht. Aanvankelijk was de heropstart gepland op 20 april. Er blijven intussen wel vliegtuigen beschikbaar voor repatriëringsvluchten en het vervoer van humanitaire goederen.

De meeste 4.200 medewerkers van Brussels Airlines blijven technisch werkloos tot 15 mei. Uitzonderingen zijn de medewerkers die de repatriëringsvluchten mogelijk maken, de vloot onderhouden of de heropstart van de operaties voorbereiden.

Beperkt aanbod

Concreet zal Brussels Airlines de vluchten op zijn vroegst op 15 mei hervatten, maar dan wel geleidelijk met een beperkt aanbod.

Hoe die heropstart eruit zal zien, is nog onduidelijk. Brussels Airlines is van plan om te beginnen met een beperkt aanbod. Naar welke bestemmingen is nog niet duidelijk. 'De situatie verandert heel snel. Het zal ook afhangen van waar de vraag eerst terugkeert', zegt woordvoerster Kim Daenen. Ook voor de zomervakantie is het nog afwachten. 'Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen', aldus Daenen. 'Als mensen dan willen reizen en het kan ook, dan zullen we hen vluchten aanbieden.'

Klanten die een reis hebben geboekt, krijgen tot 31 augustus 2020 de tijd om hun tickets om te boeken naar een nieuwe vertrekdatum en / of andere bestemming. Reizen kunnen worden uitgesteld tot 30 april 2021.

De maatschappij zet hard in op omboekingen. Een korting van 50 euro per passagier die herboekt, is daarbij een lokmiddel. Maar een terugbetaling kan nog altijd, bevestigt de woordvoerster. 'Al zal het niet binnen de normale termijn lukken.' Hoe lang klanten moeten wachten, is niet duidelijk. 'Dat kunnen we niet zeggen, we krijgen nu heel veel vragen binnen, luidt het.

Net als veel andere luchtvaartmaatschappijen vroeg Brussels Airlines de overheid om financiële steun. Daarover is er op vandaag nog geen nieuws. 'De gesprekken lopen nog', klinkt het

De voortdurende reisbeperkingen over de hele wereld en de aanhoudende lage - tot onbestaande - vraag die hieruit voortvloeit, verplichten de Belgische luchtvaartmaatschappij om de tijdelijke opschorting van haar activiteiten met vier weken te verlengen, luidt het in een persbericht. Aanvankelijk was de heropstart gepland op 20 april. Er blijven intussen wel vliegtuigen beschikbaar voor repatriëringsvluchten en het vervoer van humanitaire goederen.De meeste 4.200 medewerkers van Brussels Airlines blijven technisch werkloos tot 15 mei. Uitzonderingen zijn de medewerkers die de repatriëringsvluchten mogelijk maken, de vloot onderhouden of de heropstart van de operaties voorbereiden.Beperkt aanbodConcreet zal Brussels Airlines de vluchten op zijn vroegst op 15 mei hervatten, maar dan wel geleidelijk met een beperkt aanbod.Hoe die heropstart eruit zal zien, is nog onduidelijk. Brussels Airlines is van plan om te beginnen met een beperkt aanbod. Naar welke bestemmingen is nog niet duidelijk. 'De situatie verandert heel snel. Het zal ook afhangen van waar de vraag eerst terugkeert', zegt woordvoerster Kim Daenen. Ook voor de zomervakantie is het nog afwachten. 'Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen', aldus Daenen. 'Als mensen dan willen reizen en het kan ook, dan zullen we hen vluchten aanbieden.'Klanten die een reis hebben geboekt, krijgen tot 31 augustus 2020 de tijd om hun tickets om te boeken naar een nieuwe vertrekdatum en / of andere bestemming. Reizen kunnen worden uitgesteld tot 30 april 2021.De maatschappij zet hard in op omboekingen. Een korting van 50 euro per passagier die herboekt, is daarbij een lokmiddel. Maar een terugbetaling kan nog altijd, bevestigt de woordvoerster. 'Al zal het niet binnen de normale termijn lukken.' Hoe lang klanten moeten wachten, is niet duidelijk. 'Dat kunnen we niet zeggen, we krijgen nu heel veel vragen binnen, luidt het. Net als veel andere luchtvaartmaatschappijen vroeg Brussels Airlines de overheid om financiële steun. Daarover is er op vandaag nog geen nieuws. 'De gesprekken lopen nog', klinkt het