Brussels Airlines schrapt volgende woensdag, de dag van de nationale staking, twee derde van haar geplande vluchten. Dat heeft gevolgen voor meer dan 11.000 passagiers, meldt de luchtvaartmaatschappij. De betrokken passagiers krijgen een alternatief aangeboden, of kunnen om een terugbetaling vragen.

Brussels Airlines had eerder al beslist om 28 vluchten te schrappen, maar 'met de informatie die vandaag beschikbaar is over de vermoedelijke omvang van de nationale staking, is besloten om het aanbod met 122 extra vluchten te reduceren', klinkt het in een persbericht.

In totaal worden 150 van de 222 op woensdag geplande vluchten geschrapt, of 68 procent. Dat heeft een impact op 11.288 passagiers, preciseert de maatschappij. 'Met de proactieve annuleringen wil Brussels Airlines haar klanten de mogelijkheid geven om hun reisplannen op voorhand aan te passen en wil ze het ongemak voor de reizigers dat door de nationale staking veroorzaakt wordt zoveel mogelijk beperken', luidt het nog.

Een overzicht van de geannuleerde vluchten vind je op de website van de luchtvaartmaatschappij (www.brusselsairlines.com).

Het aantal geschrapte vluchten kan nog oplopen, want volgens de vakbonden is de kans groot dat er op 13 februari geen enkele commerciële vlucht zal k plaatsvinden in het Belgische luchtruim, omdat ook de luchtverkeersleiders van skeyes de oproep hebben gekregen om niet te werken.

Brussels Airlines schrapt volgende woensdag, de dag van de nationale staking, twee derde van haar geplande vluchten. Dat heeft gevolgen voor meer dan 11.000 passagiers, meldt de luchtvaartmaatschappij. De betrokken passagiers krijgen een alternatief aangeboden, of kunnen om een terugbetaling vragen.Brussels Airlines had eerder al beslist om 28 vluchten te schrappen, maar 'met de informatie die vandaag beschikbaar is over de vermoedelijke omvang van de nationale staking, is besloten om het aanbod met 122 extra vluchten te reduceren', klinkt het in een persbericht. In totaal worden 150 van de 222 op woensdag geplande vluchten geschrapt, of 68 procent. Dat heeft een impact op 11.288 passagiers, preciseert de maatschappij. 'Met de proactieve annuleringen wil Brussels Airlines haar klanten de mogelijkheid geven om hun reisplannen op voorhand aan te passen en wil ze het ongemak voor de reizigers dat door de nationale staking veroorzaakt wordt zoveel mogelijk beperken', luidt het nog. Een overzicht van de geannuleerde vluchten vind je op de website van de luchtvaartmaatschappij (www.brusselsairlines.com). Het aantal geschrapte vluchten kan nog oplopen, want volgens de vakbonden is de kans groot dat er op 13 februari geen enkele commerciële vlucht zal k plaatsvinden in het Belgische luchtruim, omdat ook de luchtverkeersleiders van skeyes de oproep hebben gekregen om niet te werken.