Als de regering niet heel snel bijzondere fiscale maatregelen uitwerkt voor Brussels Airlines, moet de luchtvaartmaatschappij het land verlaten. Dat zei CEO Bernard Gustin in een vergadering met de coalitiepartijen, aldus De Morgen.

Premier Di Rupo lijkt niet te plooien voor de dreigende taal. De verstoring van de concurrentie met onder meer Ryanair moet gestopt worden, zo vindt de top van Brussels Airlines. "Het liefst zouden we in België blijven", zo zei Gustin.

Concurrentieverstoring

"Maar dat kan niet lang meer duren. Als jullie niet bereid zijn om iets te doen tegen de concurrentieverstoring tussen ons en Ryanair, dan zullen we een nieuwe sociale zetel moeten zoeken. Er zijn genoeg voorbeelden van andere vliegtuigmaatschappijen die met verschillende zetels functioneren."

Luxemburg of Ierland

In de nota die de vicepremiers over de situatie bij Brussels Airlines hebben gekregen, zijn twee mogelijke landen van delokalisering genoemd: Luxemburg en Ierland. In die landen zou Brussels Airlines andere fiscale maatregelen kunnen krijgen voor zijn piloten en bedienden.

Symbolisch bedrijf

Voor de regering-Di Rupo is het onverdedigbaar om nieuwe fiscale maatregelen uit te werken voor één maatschappij, enkele dagen na een pijnlijke budgetcontrole. Zelfs al gaat het om een symbolisch bedrijf als Brussels Airlines. "Dat zullen we niet aanvaarden", zegt een regeringsbron. (Belga/INM)

Als de regering niet heel snel bijzondere fiscale maatregelen uitwerkt voor Brussels Airlines, moet de luchtvaartmaatschappij het land verlaten. Dat zei CEO Bernard Gustin in een vergadering met de coalitiepartijen, aldus De Morgen. Premier Di Rupo lijkt niet te plooien voor de dreigende taal. De verstoring van de concurrentie met onder meer Ryanair moet gestopt worden, zo vindt de top van Brussels Airlines. "Het liefst zouden we in België blijven", zo zei Gustin.Concurrentieverstoring "Maar dat kan niet lang meer duren. Als jullie niet bereid zijn om iets te doen tegen de concurrentieverstoring tussen ons en Ryanair, dan zullen we een nieuwe sociale zetel moeten zoeken. Er zijn genoeg voorbeelden van andere vliegtuigmaatschappijen die met verschillende zetels functioneren." Luxemburg of Ierland In de nota die de vicepremiers over de situatie bij Brussels Airlines hebben gekregen, zijn twee mogelijke landen van delokalisering genoemd: Luxemburg en Ierland. In die landen zou Brussels Airlines andere fiscale maatregelen kunnen krijgen voor zijn piloten en bedienden. Symbolisch bedrijf Voor de regering-Di Rupo is het onverdedigbaar om nieuwe fiscale maatregelen uit te werken voor één maatschappij, enkele dagen na een pijnlijke budgetcontrole. Zelfs al gaat het om een symbolisch bedrijf als Brussels Airlines. "Dat zullen we niet aanvaarden", zegt een regeringsbron. (Belga/INM)