Het Canadese Toronto wordt vanaf april toegevoegd aan het langeafstandsnetwerk van Brussels Airlines. Daarmee vult Brussels Airlines een deel van het gat dat de Indiase maatschappij Jet Airways achterlaat, wanneer zij eind maart van Brussels Airport verhuist naar de Amsterdamse luchthaven Schiphol.

Extra vluchten naar Afrika

Daarnaast zal Brussels Airlines in de lente ook het aanbod naar Afrika uitbreiden, met extra vluchten naar Kigali (Rwanda) en Entebbe (Oeganda). Die bestemmingen zullen vanaf dan respectievelijk zes en vier keer per week aangevlogen worden. De luchtvaartmaatschappij bekijkt of ze zal gaan vliegen naar Lagos (Nigeria) of Libreville (Gabon).

Brussels Airlines heeft ook extra plannen richting de VS. Het voegt een extra wekelijkse vlucht toe naar Washington DC (tot zes keer per week) en kan via codesharing ook extra tickets aanbieden naar Newark (New York).

De uitbreidingsplannen zijn goed voor ongeveer 140 nieuwe jobs bij het vliegend personeel (piloten en stewards). Daarnaast creëren ze ook banen bij de check-in, het vliegtuigonderhoud, de afhandelaars en de catering. (Belga/NS)

Het Canadese Toronto wordt vanaf april toegevoegd aan het langeafstandsnetwerk van Brussels Airlines. Daarmee vult Brussels Airlines een deel van het gat dat de Indiase maatschappij Jet Airways achterlaat, wanneer zij eind maart van Brussels Airport verhuist naar de Amsterdamse luchthaven Schiphol. Daarnaast zal Brussels Airlines in de lente ook het aanbod naar Afrika uitbreiden, met extra vluchten naar Kigali (Rwanda) en Entebbe (Oeganda). Die bestemmingen zullen vanaf dan respectievelijk zes en vier keer per week aangevlogen worden. De luchtvaartmaatschappij bekijkt of ze zal gaan vliegen naar Lagos (Nigeria) of Libreville (Gabon).Brussels Airlines heeft ook extra plannen richting de VS. Het voegt een extra wekelijkse vlucht toe naar Washington DC (tot zes keer per week) en kan via codesharing ook extra tickets aanbieden naar Newark (New York).De uitbreidingsplannen zijn goed voor ongeveer 140 nieuwe jobs bij het vliegend personeel (piloten en stewards). Daarnaast creëren ze ook banen bij de check-in, het vliegtuigonderhoud, de afhandelaars en de catering. (Belga/NS)