Het onderzoekt de zaak, klinkt het bij de brouwer. Eerder raakte bekend dat concurrent en marktleider AB InBev zijn prijzen optrekt.

"Brouwerij Haacht is ervan overtuigd dat prijsveranderingen bij een normale marktwerking horen, maar voert die als onafhankelijke, familiale brouwerij altijd zeer weloverwogen door".

De Leuvense brouwer AB InBev maakte maandag bekend dat het de prijs van zijn bieren, onder meer Leffe, Stella Artois als Jupiler, gemiddeld met 3,04 procent optrekt.

"Het is bijzonder jammer en een bijzonder slecht signaal naar de horeca", reageerde Horeca Vlaanderen maandag . Die raadt de cafébazen aan de prijsverhoging op korte- of middellange termijn door te rekenen aan de klant.

Voor de horeca-uitbaters komt er 3,12 procent bij en voor de grootdistributie, de winkelketens, 2,83 procent.

De prijsverhoging geldt voor het hele assortiment. "Wij streven naar een gezond evenwicht tussen kosten en inkomsten, daarbij rekening houdend met de effecten van de inflatie", aldus de brouwer maandag.

Vorige week beschuldigde de Europese Commissie de brouwer nog van misbruik van zijn dominante positie op de Belgische markt door de invoer van het eigen bier uit goedkopere buurlanden te belemmeren. Volgens de Commissie beperkt AB InBev al zeker sinds 2009 de concurrentie. Volgens een woordvoerster werd de beslissing over die prijsverhoging al genomen en gecommuniceerd nog voor de beslissing van de Commissi

Het onderzoekt de zaak, klinkt het bij de brouwer. Eerder raakte bekend dat concurrent en marktleider AB InBev zijn prijzen optrekt. "Brouwerij Haacht is ervan overtuigd dat prijsveranderingen bij een normale marktwerking horen, maar voert die als onafhankelijke, familiale brouwerij altijd zeer weloverwogen door".De Leuvense brouwer AB InBev maakte maandag bekend dat het de prijs van zijn bieren, onder meer Leffe, Stella Artois als Jupiler, gemiddeld met 3,04 procent optrekt. "Het is bijzonder jammer en een bijzonder slecht signaal naar de horeca", reageerde Horeca Vlaanderen maandag . Die raadt de cafébazen aan de prijsverhoging op korte- of middellange termijn door te rekenen aan de klant. Voor de horeca-uitbaters komt er 3,12 procent bij en voor de grootdistributie, de winkelketens, 2,83 procent. De prijsverhoging geldt voor het hele assortiment. "Wij streven naar een gezond evenwicht tussen kosten en inkomsten, daarbij rekening houdend met de effecten van de inflatie", aldus de brouwer maandag.Vorige week beschuldigde de Europese Commissie de brouwer nog van misbruik van zijn dominante positie op de Belgische markt door de invoer van het eigen bier uit goedkopere buurlanden te belemmeren. Volgens de Commissie beperkt AB InBev al zeker sinds 2009 de concurrentie. Volgens een woordvoerster werd de beslissing over die prijsverhoging al genomen en gecommuniceerd nog voor de beslissing van de Commissi