De vraag naar bier heeft alle verwachtingen overtroffen, aldus de topman van de Britse pubketen Mitchell Butlers aan de Financial Times. "De leveranciers kunnen niet volgen".

Pubs en restaurants mogen in Engeland sinds 12 april weer de terrassen openen, in Schotland en Wales sinds begin deze week. Het zonnige weer en de uitbreiding van het aantal sociale contacten zorgen er voor dat de Britten massaal naar de pubs trekken. Volgens cijfers van markonderzoeker Oxford Market Watch lag de verkoop tijdens de eerste week van de versoepelingen in Engeland 12 procent hoger dan tijdens dezelfde periode in 2019 - ook al mogen enkel de terrassen open.

De enorme vraag zorgt ervoor dat Budweiser Brewing Group UK Ireland, een Britse dochter van AB InBev, de klok rond brouwt. De brouwer produceert onder meer Stella Artois en Camden Hells, twee populaire merken in de Britse pubs.

De vraag naar bier heeft alle verwachtingen overtroffen, aldus de topman van de Britse pubketen Mitchell Butlers aan de Financial Times. "De leveranciers kunnen niet volgen". Pubs en restaurants mogen in Engeland sinds 12 april weer de terrassen openen, in Schotland en Wales sinds begin deze week. Het zonnige weer en de uitbreiding van het aantal sociale contacten zorgen er voor dat de Britten massaal naar de pubs trekken. Volgens cijfers van markonderzoeker Oxford Market Watch lag de verkoop tijdens de eerste week van de versoepelingen in Engeland 12 procent hoger dan tijdens dezelfde periode in 2019 - ook al mogen enkel de terrassen open. De enorme vraag zorgt ervoor dat Budweiser Brewing Group UK Ireland, een Britse dochter van AB InBev, de klok rond brouwt. De brouwer produceert onder meer Stella Artois en Camden Hells, twee populaire merken in de Britse pubs.