De Britse premier Gordon Brown riep zondag op tot het onmiddellijk openen van een onderzoek door de Financial Services Authority, naar de feiten waarvan Goldman Sachs beschuldigd wordt door de SEC, de Amerikaanse tegenhanger van de FSA.

De FSA wilde aanvankelijk niet reageren op de uitlatingen van de premier, die op 6 mei moeilijke verkiezingen tegemoet gaat.

"De FSA bestudeert de omstandigheden van deze zaak en als er implicaties zijn voor de entiteiten van Goldman Sachs in het Verenigd Koninkrijk, zullen we gepaste maatregelen nemen. We werken nauw samen met de buitenlandse regulatoren en verlenen onze volledige medewerking aan het onderzoek van de SEC."

Het grootste slachtoffer van de fraude die Goldman Sachs zou gepleegd hebben, zou uiteindelijk de Britse bank Royal Bank of Scotland zijn.

De Britse premier Gordon Brown riep zondag op tot het onmiddellijk openen van een onderzoek door de Financial Services Authority, naar de feiten waarvan Goldman Sachs beschuldigd wordt door de SEC, de Amerikaanse tegenhanger van de FSA.De FSA wilde aanvankelijk niet reageren op de uitlatingen van de premier, die op 6 mei moeilijke verkiezingen tegemoet gaat. "De FSA bestudeert de omstandigheden van deze zaak en als er implicaties zijn voor de entiteiten van Goldman Sachs in het Verenigd Koninkrijk, zullen we gepaste maatregelen nemen. We werken nauw samen met de buitenlandse regulatoren en verlenen onze volledige medewerking aan het onderzoek van de SEC." Het grootste slachtoffer van de fraude die Goldman Sachs zou gepleegd hebben, zou uiteindelijk de Britse bank Royal Bank of Scotland zijn.