De meerderheid van de Britse ondernemers zal bij een referendum voor het behoud in de Europese Unie stemmen. Dat verzekerde Michael Rake, voorzitter van de werkgeversfederatie Confederation of British Industry (CBI), op de jaarlijkse conferentie in Londen.

"In de EU blijven is erg duidelijk in ons belang", aldus Michael Rake, topman van telecombedrijf BT. Het Verenigd Koninkrijk wordt geconfronteerd met twee keuzes: "Eén waarbij we dreigen teruggeplooid te lijken op onszelf, ons afsnijden van de rest van de wereld, en een andere waar we kiezen voor de opening die geleid heeft tot Brits succes, voor de handel, de mensen, de investeringen en de ideeën uit het buitenland", verduidelijkte Rake.

Niet enkel de Britse werkgeversfederatie, maar ook de sociaaldemocratische oppositieleider Ed Miliband waarschuwde voor de belofte van premier David Cameron om een referendum over het EU-lidmaatschap te houden tegen 2017 indien de Conservative Party in mei 2015 de parlementsverkiezingen wint.

"Een land dat steeds meer incoherente vragen opwerpt, dat zich steeds verder isoleert van zijn partners, is een land op de roltrap naar de uitgang dat niet weet hoe er af te raken", zei Miliband.

Maar er luidt maandag nog een andere ondernemersklok, die het eurosceptisisme wel genegen lijkt. Dat blijkt althans uit een tweet van Daniel Hannan, Brits conservatief politicus en voormalig journalist bij The Daily Telegraph.

Volgens de campagne 'Business for Britain' waarnaar Hannan verwijst, mag het niet verwonderen dat de CBI van Rike binnen de EU wil blijven. De ondernemersorganisatie zou naar verluidt tussen 2009 en 2013 fondsen van de Europese Unie hebben ontvangen voor een totaalbedrag van 936.272 euro (800.841 Britse pond), of omgerekend 160.162 pond per jaar.

(Belga/BO)

De meerderheid van de Britse ondernemers zal bij een referendum voor het behoud in de Europese Unie stemmen. Dat verzekerde Michael Rake, voorzitter van de werkgeversfederatie Confederation of British Industry (CBI), op de jaarlijkse conferentie in Londen. "In de EU blijven is erg duidelijk in ons belang", aldus Michael Rake, topman van telecombedrijf BT. Het Verenigd Koninkrijk wordt geconfronteerd met twee keuzes: "Eén waarbij we dreigen teruggeplooid te lijken op onszelf, ons afsnijden van de rest van de wereld, en een andere waar we kiezen voor de opening die geleid heeft tot Brits succes, voor de handel, de mensen, de investeringen en de ideeën uit het buitenland", verduidelijkte Rake. Niet enkel de Britse werkgeversfederatie, maar ook de sociaaldemocratische oppositieleider Ed Miliband waarschuwde voor de belofte van premier David Cameron om een referendum over het EU-lidmaatschap te houden tegen 2017 indien de Conservative Party in mei 2015 de parlementsverkiezingen wint. "Een land dat steeds meer incoherente vragen opwerpt, dat zich steeds verder isoleert van zijn partners, is een land op de roltrap naar de uitgang dat niet weet hoe er af te raken", zei Miliband. Maar er luidt maandag nog een andere ondernemersklok, die het eurosceptisisme wel genegen lijkt. Dat blijkt althans uit een tweet van Daniel Hannan, Brits conservatief politicus en voormalig journalist bij The Daily Telegraph.Volgens de campagne 'Business for Britain' waarnaar Hannan verwijst, mag het niet verwonderen dat de CBI van Rike binnen de EU wil blijven. De ondernemersorganisatie zou naar verluidt tussen 2009 en 2013 fondsen van de Europese Unie hebben ontvangen voor een totaalbedrag van 936.272 euro (800.841 Britse pond), of omgerekend 160.162 pond per jaar. (Belga/BO)