Onder meer in België, de VS, Argentinië, India en Spanje voeren de autoriteiten onderzoeken naar beschuldigingen van wanpraktijken, van belastingontduiking tot belastingfraude en witwassen van zwart geld.

De bank heeft de Franse regering in november 300 miljoen euro betaald voor een schikking na aantijgingen dat ze klanten zou geholpen hebben om vermogen verborgen te houden voor de fiscus.

Volgens CEO Stuart Gulliver, die vandaag/dinsdag na zeven jaar vertrekt bij de bank, heeft HSBC de fouten uit het verleden achter zich gelaten.

De bank wordt achtervolgd door een resem strafonderzoeken. Vorige maand nog betaalde HSBC nog 100 miljoen dollar aan de Amerikaanse justitie om een fraudezaak te schikken. Een vroegere topman werd in die zaak veroordeeld.

De bank is bovendien in de VS net vrijgesteld na een vijfjarige voorwaardelijke straf voor hulp bij het witwassen van geld door Mexicaanse drugkartels en het overtreden van internationale handelssancties tegen Iran.

Eerder raakte bekend dat het Zwitserse filiaal HSBC Private Bank ook met het Belgische gerecht praatte over een minnelijke schikking. Aanleiding is een zaak over vele Belgen die jarenlang zwart geld konden verbergen in het alpenland.

Onder meer in België, de VS, Argentinië, India en Spanje voeren de autoriteiten onderzoeken naar beschuldigingen van wanpraktijken, van belastingontduiking tot belastingfraude en witwassen van zwart geld. De bank heeft de Franse regering in november 300 miljoen euro betaald voor een schikking na aantijgingen dat ze klanten zou geholpen hebben om vermogen verborgen te houden voor de fiscus. Volgens CEO Stuart Gulliver, die vandaag/dinsdag na zeven jaar vertrekt bij de bank, heeft HSBC de fouten uit het verleden achter zich gelaten. De bank wordt achtervolgd door een resem strafonderzoeken. Vorige maand nog betaalde HSBC nog 100 miljoen dollar aan de Amerikaanse justitie om een fraudezaak te schikken. Een vroegere topman werd in die zaak veroordeeld. De bank is bovendien in de VS net vrijgesteld na een vijfjarige voorwaardelijke straf voor hulp bij het witwassen van geld door Mexicaanse drugkartels en het overtreden van internationale handelssancties tegen Iran. Eerder raakte bekend dat het Zwitserse filiaal HSBC Private Bank ook met het Belgische gerecht praatte over een minnelijke schikking. Aanleiding is een zaak over vele Belgen die jarenlang zwart geld konden verbergen in het alpenland.