British Airways zegt in gesprek te blijven met vakbonden, en terug te komen van een eerder aangekondigd plan om personeel te ontslaan en het later opnieuw aan te nemen. De maatschappij is net als veel andere luchtvaartmaatschappijen zwaar getroffen door de coronacrisis en voert op dit moment ongeveer driekwart minder vluchten uit dan normaal.

De luchtvaartmaatschappij kondigde eerder aan tot 12.000 banen te willen schrappen. Dat kwam het bedrijf op forse kritiek te staan van de Britse transportcommissie. Die beschuldigde de luchtvaartmaatschappij ervan de crisis te gebruiken als excuus om medewerkers te ontslaan, ook al betaalt de regering het loon van de werknemers via een nationaal verlofprogramma.

Lufthansa kondigde dinsdag aan dat er door de coronacrisis bij de Duitse luchtvaartmaatschappij waarschijnlijk meer banen op de tocht komen te staan dan de al eerder aangekondigde 22.000.

British Airways zegt in gesprek te blijven met vakbonden, en terug te komen van een eerder aangekondigd plan om personeel te ontslaan en het later opnieuw aan te nemen. De maatschappij is net als veel andere luchtvaartmaatschappijen zwaar getroffen door de coronacrisis en voert op dit moment ongeveer driekwart minder vluchten uit dan normaal.De luchtvaartmaatschappij kondigde eerder aan tot 12.000 banen te willen schrappen. Dat kwam het bedrijf op forse kritiek te staan van de Britse transportcommissie. Die beschuldigde de luchtvaartmaatschappij ervan de crisis te gebruiken als excuus om medewerkers te ontslaan, ook al betaalt de regering het loon van de werknemers via een nationaal verlofprogramma.Lufthansa kondigde dinsdag aan dat er door de coronacrisis bij de Duitse luchtvaartmaatschappij waarschijnlijk meer banen op de tocht komen te staan dan de al eerder aangekondigde 22.000.