De laatste vlucht van British Airlines tussen Londen en Teheran vindt op zaterdag 22 september plaats. De Britse luchtvaartmaatschappij stelt in een mededeling dat de verbinding 'niet commercieel haalbaar' is. Maar aangenomen wordt dat de vlucht sneuvelt als gevolg van de Amerikaanse sancties tegen Iran.

Air France had zijn vluchten naar Teheran al overgelaten aan zijn lagekostenmaatschappij Joon. De verbinding met de Iraanse hoofdstad wordt op 18 september stopgezet. Ook de Franse maatschappij verwijst naar de zwakke commerciële rentabiliteit van de verbinding.

Washington trok zich unilateraal terug uit de nucleaire deal die Teheran in 2015 met de grote wereldmachten sloot. Op 6 augustus lanceerden de Amerikanen een eerste reeks nieuwe sancties tegen Iran. Bedrijven krijgen 90 tot 180 dagen om zich uit Iran terug te trekken. De Europese landen willen de nucleaire deal wel nog overeind houden. Maar uit vrees voor Amerikaanse sancties, hebben heel wat bedrijven beslist om het land toch te verlaten.

De laatste vlucht van British Airlines tussen Londen en Teheran vindt op zaterdag 22 september plaats. De Britse luchtvaartmaatschappij stelt in een mededeling dat de verbinding 'niet commercieel haalbaar' is. Maar aangenomen wordt dat de vlucht sneuvelt als gevolg van de Amerikaanse sancties tegen Iran. Air France had zijn vluchten naar Teheran al overgelaten aan zijn lagekostenmaatschappij Joon. De verbinding met de Iraanse hoofdstad wordt op 18 september stopgezet. Ook de Franse maatschappij verwijst naar de zwakke commerciële rentabiliteit van de verbinding. Washington trok zich unilateraal terug uit de nucleaire deal die Teheran in 2015 met de grote wereldmachten sloot. Op 6 augustus lanceerden de Amerikanen een eerste reeks nieuwe sancties tegen Iran. Bedrijven krijgen 90 tot 180 dagen om zich uit Iran terug te trekken. De Europese landen willen de nucleaire deal wel nog overeind houden. Maar uit vrees voor Amerikaanse sancties, hebben heel wat bedrijven beslist om het land toch te verlaten.