Woensdagavond raakte bekend dat kandidaat-overnemer Loomis uiteindelijk afziet van een overname van Brink's Belgium. Naar verluidt eist het Zweedse bedrijf een omzetgarantie en een continuïteit van de contracten met de banken vooraleer ze Brinks's Belgium wil overnemen. Als een gevolg daarvan hebben de voorlopige bewindvoerders donderdagochtend bij de griffie van de rechtbank van koophandel van Brussel het faillissement aangevraagd.

Vrijdagochtend liet voorlopig bewindvoerder Alain Zenner nog verstaan dat een overname door het Zweedse Loomis "meer en meer onrealistisch wordt gezien hun eisen". De banken, die voor 70 procent deel uitmaken van het cliënteel van Brink's, kunnen Loomis niet de gevraagde garanties geven inzake prijzen en omzet, voegde Zenner eraan toe.

Volgens vakbondsman Geerinck zal de curator die wordt aangeduid bij het faillissement van Brink's vaststellen dat er onvoldoende middelen in kas zijn om de activiteiten voort te zetten. "In dat geval dreigt een herhaling van de chaos die er was tijdens het sociaal conflict bij de waardentransporteur", luidt het.

Tijdens het sociaal conflict kampten de banken met bevoorradingsprolemen, met lege bankautomaten tot gevolg. Warenhuizen zaten opgescheept met te grote hoeveelheden cash. De pensioenen aan huis konden niet meer worden uitbetaald. Dat laatste is vrijdag trouwens al het geval. De ACV-er benadrukt dat de dreigende chaos niet de fout is van het personeel.

Woensdagavond raakte bekend dat kandidaat-overnemer Loomis uiteindelijk afziet van een overname van Brink's Belgium. Naar verluidt eist het Zweedse bedrijf een omzetgarantie en een continuïteit van de contracten met de banken vooraleer ze Brinks's Belgium wil overnemen. Als een gevolg daarvan hebben de voorlopige bewindvoerders donderdagochtend bij de griffie van de rechtbank van koophandel van Brussel het faillissement aangevraagd.Vrijdagochtend liet voorlopig bewindvoerder Alain Zenner nog verstaan dat een overname door het Zweedse Loomis "meer en meer onrealistisch wordt gezien hun eisen". De banken, die voor 70 procent deel uitmaken van het cliënteel van Brink's, kunnen Loomis niet de gevraagde garanties geven inzake prijzen en omzet, voegde Zenner eraan toe. Volgens vakbondsman Geerinck zal de curator die wordt aangeduid bij het faillissement van Brink's vaststellen dat er onvoldoende middelen in kas zijn om de activiteiten voort te zetten. "In dat geval dreigt een herhaling van de chaos die er was tijdens het sociaal conflict bij de waardentransporteur", luidt het.Tijdens het sociaal conflict kampten de banken met bevoorradingsprolemen, met lege bankautomaten tot gevolg. Warenhuizen zaten opgescheept met te grote hoeveelheden cash. De pensioenen aan huis konden niet meer worden uitbetaald. Dat laatste is vrijdag trouwens al het geval. De ACV-er benadrukt dat de dreigende chaos niet de fout is van het personeel.