De bewindvoerders Alain Zenner en Gérard Delvaux hebben donderdag, zoals de wet voorschrijft, het faillissement aangevraagd. Dat wordt normaal maandag uitgesproken.

Het faillissement komt er omdat de noodlijdende onderneming na maandag 31 januari "niet meer kan voldoen aan al haar financiële verplichtingen", zegt voorlopig bewindvoerder Gérard Delvaux.

Woensdag besliste de raad van bestuur van de Zweedse groep Loomis tegen alle verwachtingen in af te zien van de overname van de Belgische activiteiten van Brink's. Dinsdag ondertekenden de drie vakbonden nog een protocol dat de loon- en arbeidsvoorwaarden regelt bij een overname door Loomis.

De Zweedse groep werkte voor het overnamebod samen met de Brusselse zakenman Ramy Baron. Hij zou het Belgische management vormen dat Loomis beloofd had.

Bij Brink's Belgium wordt donderdag niet gewerkt.

De bewindvoerders Alain Zenner en Gérard Delvaux hebben donderdag, zoals de wet voorschrijft, het faillissement aangevraagd. Dat wordt normaal maandag uitgesproken.Het faillissement komt er omdat de noodlijdende onderneming na maandag 31 januari "niet meer kan voldoen aan al haar financiële verplichtingen", zegt voorlopig bewindvoerder Gérard Delvaux. Woensdag besliste de raad van bestuur van de Zweedse groep Loomis tegen alle verwachtingen in af te zien van de overname van de Belgische activiteiten van Brink's. Dinsdag ondertekenden de drie vakbonden nog een protocol dat de loon- en arbeidsvoorwaarden regelt bij een overname door Loomis. De Zweedse groep werkte voor het overnamebod samen met de Brusselse zakenman Ramy Baron. Hij zou het Belgische management vormen dat Loomis beloofd had. Bij Brink's Belgium wordt donderdag niet gewerkt.