Volgens adviesbureau Oliver Wyman kost het vertrek van de Britten uit de Europese Unie de bankensector grofweg 30 miljard tot 50 miljard dollar.

Daarbij verliezen zo'n 35.000 bankiers, beurshandelaren en andere medewerkers in de financiële sector in Londen straks hun baan, becijferde Oliver Wyman. Ook kan een 'harde' brexit het Europese banksysteem fragmenteren en "aanzienlijk minder winstgevend" maken. Een harde brexit houdt mogelijk in dat banken die gevestigd zijn in het Verenigd Koninkrijk het recht verliezen om op het Europese vasteland te opereren.

Banken lijken momenteel vooral voor Frankfurt en Parijs te kiezen als nieuwe uitvalsbasis voor effectenhandel in de Europese Unie na de brexit.

Volgens adviesbureau Oliver Wyman kost het vertrek van de Britten uit de Europese Unie de bankensector grofweg 30 miljard tot 50 miljard dollar. Daarbij verliezen zo'n 35.000 bankiers, beurshandelaren en andere medewerkers in de financiële sector in Londen straks hun baan, becijferde Oliver Wyman. Ook kan een 'harde' brexit het Europese banksysteem fragmenteren en "aanzienlijk minder winstgevend" maken. Een harde brexit houdt mogelijk in dat banken die gevestigd zijn in het Verenigd Koninkrijk het recht verliezen om op het Europese vasteland te opereren. Banken lijken momenteel vooral voor Frankfurt en Parijs te kiezen als nieuwe uitvalsbasis voor effectenhandel in de Europese Unie na de brexit.