Het postbedrijf zag de voorbije vier jaar de stapel te bezorgen pakjes met bijna 70 procent groeien.

'We verwerken nu dagelijks gemiddeld 175.000 pakketjes. Maar in de maand december, zeker rond de eindejaars­periode, gaat het aantal traditioneel flink de hoogte in', zegt ­bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck in de Mediahuis-kranten. Bpost verwacht dat het aantal op de piekdagen zal verdubbelen.

Ook andere besteldiensten, zoals PostNL, DHL en UPS, zoeken dringend extra hulp. 'Er zijn honderden vacatures voor pakketbezorgers en -sorteerders', klinkt het bij uitzendkantoor Randstad, 'en niet alleen bpost is vragende partij'.

Bpost merkt in de Mediahuis-kranten op dat tijdelijke jobs niet altijd tijdelijk hoeven te blijven: "We hebben onlangs in Brussel het op één na grootste sorteercentrum van Europa geopend. Het aantal dagelijks te verwerken pakketjes blijft stijgen. We zijn continu op zoek naar voltijdse medewerkers."

Het postbedrijf zag de voorbije vier jaar de stapel te bezorgen pakjes met bijna 70 procent groeien. 'We verwerken nu dagelijks gemiddeld 175.000 pakketjes. Maar in de maand december, zeker rond de eindejaars­periode, gaat het aantal traditioneel flink de hoogte in', zegt ­bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck in de Mediahuis-kranten. Bpost verwacht dat het aantal op de piekdagen zal verdubbelen.Ook andere besteldiensten, zoals PostNL, DHL en UPS, zoeken dringend extra hulp. 'Er zijn honderden vacatures voor pakketbezorgers en -sorteerders', klinkt het bij uitzendkantoor Randstad, 'en niet alleen bpost is vragende partij'.Bpost merkt in de Mediahuis-kranten op dat tijdelijke jobs niet altijd tijdelijk hoeven te blijven: "We hebben onlangs in Brussel het op één na grootste sorteercentrum van Europa geopend. Het aantal dagelijks te verwerken pakketjes blijft stijgen. We zijn continu op zoek naar voltijdse medewerkers."