De raad van bestuur en het remuneratiecomité van bpost willen unaniem verder met Johnny Thijs als CEO. Dat werd vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie naar aanleiding van de beursgang van het postbedrijf.

Het huidige mandaat van Thijs als CEO loopt af in januari 2014. Voor een verlenging van het mandaat is wel nog de goedkeuring van de politiek nodig.

Details over vanaf wanneer er zal kunnen ingetekend worden op aandelen van bpost op Euronext Brussel en de precieze waardering waartegen het postbedrijf naar de beurs trekt, raakten vrijdagmiddag niet bekend. Dat kan 'voor de zomer' worden verwacht, luidt het. De prospectus moet nog goedgekeurd worden door beurswaakhond FSMA.

Vast staat dat er aandelen zullen worden verkocht die nu nog in handen zijn van CVC Funds. Het durfkapitaalfonds bezit momenteel nog bijna 50 procent van de aandelen van bpost. De Belgische staat verkoopt geen aandelen en behoudt haar belang van 50,01 procent. Na de beursgang zal CVC Funds een 'aanzienlijk' belang in bpost behouden.

Het is de bedoeling een 'stevig' dividendrendement uit te keren, van 'minstens 85 procent van de jaarlijkse nettowinst'. "De aanbieding zal de verkoop omvatten van aandelen aan institutionele beleggers, particuliere beleggers in België en aan het management en de werknemers van bpost", luidt het in een persmededeling.

Volgens CEO Thijs zal een 'belangrijk deel worden voorbehouden voor de burgers'. Na de beursgang zal de raad van bestuur van bpost drie onafhankelijke bestuurders tellen. Martine Durez, voorzitter van de raad van bestuur, gaf hun namen vrijdag vrij. Het gaat om Electrabel-topvrouw Sophie Dutordoir, voormalig topman van Total François Cornelis en Bruno Holthof, topman van het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen. (Belga/BO)

De raad van bestuur en het remuneratiecomité van bpost willen unaniem verder met Johnny Thijs als CEO. Dat werd vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie naar aanleiding van de beursgang van het postbedrijf.Het huidige mandaat van Thijs als CEO loopt af in januari 2014. Voor een verlenging van het mandaat is wel nog de goedkeuring van de politiek nodig. Details over vanaf wanneer er zal kunnen ingetekend worden op aandelen van bpost op Euronext Brussel en de precieze waardering waartegen het postbedrijf naar de beurs trekt, raakten vrijdagmiddag niet bekend. Dat kan 'voor de zomer' worden verwacht, luidt het. De prospectus moet nog goedgekeurd worden door beurswaakhond FSMA. Vast staat dat er aandelen zullen worden verkocht die nu nog in handen zijn van CVC Funds. Het durfkapitaalfonds bezit momenteel nog bijna 50 procent van de aandelen van bpost. De Belgische staat verkoopt geen aandelen en behoudt haar belang van 50,01 procent. Na de beursgang zal CVC Funds een 'aanzienlijk' belang in bpost behouden. Het is de bedoeling een 'stevig' dividendrendement uit te keren, van 'minstens 85 procent van de jaarlijkse nettowinst'. "De aanbieding zal de verkoop omvatten van aandelen aan institutionele beleggers, particuliere beleggers in België en aan het management en de werknemers van bpost", luidt het in een persmededeling. Volgens CEO Thijs zal een 'belangrijk deel worden voorbehouden voor de burgers'. Na de beursgang zal de raad van bestuur van bpost drie onafhankelijke bestuurders tellen. Martine Durez, voorzitter van de raad van bestuur, gaf hun namen vrijdag vrij. Het gaat om Electrabel-topvrouw Sophie Dutordoir, voormalig topman van Total François Cornelis en Bruno Holthof, topman van het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen. (Belga/BO)