Radial, gevestigd in de oostelijke staat Pennsylvania, stelt 6.700 mensen tewerk (uitgedrukt in voltijdse equivalenten). Het bedrijf verwerkte vorig jaar in zijn 24 distributiecentra meer dan 306 miljoen pakjes en verwacht dit jaar een omzet van circa 1 miljard dollar.

De overname, die vermoedelijk in het laatste kwartaal van dit jaar rond zal zijn, 'versnelt de expansie van de logistieke dienstverlening voor e-commerce' van bpost, zo staat maandagochtend in een persbericht. 'Deze overname betekent een grote sprong voorwaarts voor bpost en is van cruciaal belang om een leidende speler te worden in de logistieke dienstverlening voor e-commerce, zowel in de Benelux en Europa als wereldwijd', wordt bpost-topman Koen Van Gerven geciteerd.

De transactie zal een positieve impact hebben op de winst per aandeel van bpost vanaf 2020. Het is niet de eerste stap van bpost in de Verenigde Staten. Begin 2013 verwierf het een meerderheid van de aandelen (51 procent) in het Amerikaanse postbedrijf Landmark Global.

Alexander De Croo: 'Bpost wordt leidende speler in e-commerce'

Minister van Post Alexander De Croo (Open Vld) reageert positief op de aangekondigde overname van het Amerikaanse Radial door bpost. 'Dit zal niet alleen bpost versterken als een van de leidende e-commercespelers in Europa, maar is ook een absolute troef voor de onlinegroei van Belgische bedrijven', stelt de minister in een persbericht.

'De toekomstige groei voor een bedrijf als bpost zit in pakjes', vindt De Croo. 'Met de overname van Radial haalt bpost logistieke expertise en knowhow binnen die vandaag op de Europese markt nog niet aanwezig zijn. Zo kan bpost zich transformeren tot een van de leidende spelers op het vlak van e-commercelogistiek in de Benelux en Europa, met hoofdkwartier in Brussel.'

Het is volgens de minister cruciaal dat meer Belgische bedrijven de stap zetten naar e-commerce. 'Een sterke en betrouwbare partner die hen daarin kan begeleiden, is een absolute troef', aldus De Croo. 'Met de nieuwe expertise van Radial zal bpost diensten kunnen aanbieden voor de hele logistieke keten, van de uitbouw van webshops en fraudebescherming tot het verzorgen van de klantenservice.'

'Een sterk bpost is in het belang van iedereen: van werknemers, klanten en aandeelhouders', besluit de Open Vld-vicepremier. De Belgen zullen dit jaar naar verwachting meer dan 10 miljard euro online uitgeven.

Lees ook: Bpost slaat twee vliegen in één klap

Radial, gevestigd in de oostelijke staat Pennsylvania, stelt 6.700 mensen tewerk (uitgedrukt in voltijdse equivalenten). Het bedrijf verwerkte vorig jaar in zijn 24 distributiecentra meer dan 306 miljoen pakjes en verwacht dit jaar een omzet van circa 1 miljard dollar. De overname, die vermoedelijk in het laatste kwartaal van dit jaar rond zal zijn, 'versnelt de expansie van de logistieke dienstverlening voor e-commerce' van bpost, zo staat maandagochtend in een persbericht. 'Deze overname betekent een grote sprong voorwaarts voor bpost en is van cruciaal belang om een leidende speler te worden in de logistieke dienstverlening voor e-commerce, zowel in de Benelux en Europa als wereldwijd', wordt bpost-topman Koen Van Gerven geciteerd.De transactie zal een positieve impact hebben op de winst per aandeel van bpost vanaf 2020. Het is niet de eerste stap van bpost in de Verenigde Staten. Begin 2013 verwierf het een meerderheid van de aandelen (51 procent) in het Amerikaanse postbedrijf Landmark Global. Minister van Post Alexander De Croo (Open Vld) reageert positief op de aangekondigde overname van het Amerikaanse Radial door bpost. 'Dit zal niet alleen bpost versterken als een van de leidende e-commercespelers in Europa, maar is ook een absolute troef voor de onlinegroei van Belgische bedrijven', stelt de minister in een persbericht.'De toekomstige groei voor een bedrijf als bpost zit in pakjes', vindt De Croo. 'Met de overname van Radial haalt bpost logistieke expertise en knowhow binnen die vandaag op de Europese markt nog niet aanwezig zijn. Zo kan bpost zich transformeren tot een van de leidende spelers op het vlak van e-commercelogistiek in de Benelux en Europa, met hoofdkwartier in Brussel.' Het is volgens de minister cruciaal dat meer Belgische bedrijven de stap zetten naar e-commerce. 'Een sterke en betrouwbare partner die hen daarin kan begeleiden, is een absolute troef', aldus De Croo. 'Met de nieuwe expertise van Radial zal bpost diensten kunnen aanbieden voor de hele logistieke keten, van de uitbouw van webshops en fraudebescherming tot het verzorgen van de klantenservice.' 'Een sterk bpost is in het belang van iedereen: van werknemers, klanten en aandeelhouders', besluit de Open Vld-vicepremier. De Belgen zullen dit jaar naar verwachting meer dan 10 miljard euro online uitgeven.Lees ook: Bpost slaat twee vliegen in één klap