Het verslag van het auditoraat van de Raad voor de Mededinging komt er na klachten van concurrenten Spring, Link2Biz en Publimail.

Volgens de aanklagers heeft bpost, vroeger De Post, misbruik gemaakt van zijn machtspositie wegens 'discriminerende voorwaarden, praktijken van verkoopsweigering en versterking van drempels tot toetreding en uitbreiding op de markt door een gebrek aan transparantie'.

Het auditoraat bevestigt het bestaan van het machtsmisbruik door
bpost tussen 2003 tot en met vandaag. Of er al dan niet een inbreuk is begaan, wordt beoordeeld door de kamer van de Raad voor de Mededinging. Die uitspraak kan nog een jaar op zich laten wachten. In theorie riskeert bpost een boete tot maximaal 10 procent van de omzet. Dat zou dan overeenstemmen met 50 miljoen euro.

In een reactie verklaarde bpost dat het ervan overtuigd is alle bezwaren te kunnen weerleggen. Het bedrijf belooft ook zijn volle medewerking aan het onderzoek te verlenen.

Het verslag van het auditoraat van de Raad voor de Mededinging komt er na klachten van concurrenten Spring, Link2Biz en Publimail. Volgens de aanklagers heeft bpost, vroeger De Post, misbruik gemaakt van zijn machtspositie wegens 'discriminerende voorwaarden, praktijken van verkoopsweigering en versterking van drempels tot toetreding en uitbreiding op de markt door een gebrek aan transparantie'. Het auditoraat bevestigt het bestaan van het machtsmisbruik door bpost tussen 2003 tot en met vandaag. Of er al dan niet een inbreuk is begaan, wordt beoordeeld door de kamer van de Raad voor de Mededinging. Die uitspraak kan nog een jaar op zich laten wachten. In theorie riskeert bpost een boete tot maximaal 10 procent van de omzet. Dat zou dan overeenstemmen met 50 miljoen euro. In een reactie verklaarde bpost dat het ervan overtuigd is alle bezwaren te kunnen weerleggen. Het bedrijf belooft ook zijn volle medewerking aan het onderzoek te verlenen.