Het gaat om de in februari aangekondigde overname van kranten- en tijdschriftenbedeling aan krantenwinkels (AMP), van de krantenwinkels Press Shop en Relay en het leveringsnetwerk voor pakjes Kariboo!

Enkele voorwaarden

De overname krijgt groen licht, mits bpost zich houdt aan enkele voorwaarden die zijn beloofd om de concurrentie in de sector te verzekeren. Zo mag bijvoorbeeld bpost zijn eigen verkooppunten niet bevoordelen.

Om te verzekeren dat bpost zich houdt aan die voorwaarden, krijgt het een 'trustee' toegewezen. Dat is een persoon of een rechtspersoon die er op moet toezien of bpost zich aan zijn engagementen houdt en daar ook over rapporteert. (Belga/NS)

Het gaat om de in februari aangekondigde overname van kranten- en tijdschriftenbedeling aan krantenwinkels (AMP), van de krantenwinkels Press Shop en Relay en het leveringsnetwerk voor pakjes Kariboo! De overname krijgt groen licht, mits bpost zich houdt aan enkele voorwaarden die zijn beloofd om de concurrentie in de sector te verzekeren. Zo mag bijvoorbeeld bpost zijn eigen verkooppunten niet bevoordelen. Om te verzekeren dat bpost zich houdt aan die voorwaarden, krijgt het een 'trustee' toegewezen. Dat is een persoon of een rechtspersoon die er op moet toezien of bpost zich aan zijn engagementen houdt en daar ook over rapporteert. (Belga/NS)