Volgens een bericht in De Tijd zouden de Belgische regering en Bpost vorige week al op de hoogte gebracht geweest zijn van de beslissing van de Commissie.

Hoewel het bedrag van 420 miljoen euro minder is dan verwacht, moet de beheersovereenkomst voor de periode 2010-2015 worden bijgesteld en voorgelegd aan de Europese Commissie. Zolang daar geen duidelijkheid over bestaat, blijft het wachten op de langverwachte beursgang van Bpost .

Volgens de Europese Commissie heeft Bpost dus te veel overheidssteun - met name voor diensten van algemeen belang - genoten. Dat zou meer bepaald het geval geweest zijn tussen 2006 en 2010. In principe heeft de Commissie geen probleem met het feit dat Bpost overheidssteun geniet, maar wel met de omvang ervan.

Bpost ontving in 2011 321 miljoen euro overheidssteun en heeft in de begroting 2012 recht op 330 miljoen aan overheidscompensaties, waarvan meer dan de helft voor de bedeling van kranten. Dat bedrag zal nu bijna zeker fors verminderd worden. (BO)

Volgens een bericht in De Tijd zouden de Belgische regering en Bpost vorige week al op de hoogte gebracht geweest zijn van de beslissing van de Commissie. Hoewel het bedrag van 420 miljoen euro minder is dan verwacht, moet de beheersovereenkomst voor de periode 2010-2015 worden bijgesteld en voorgelegd aan de Europese Commissie. Zolang daar geen duidelijkheid over bestaat, blijft het wachten op de langverwachte beursgang van Bpost . Volgens de Europese Commissie heeft Bpost dus te veel overheidssteun - met name voor diensten van algemeen belang - genoten. Dat zou meer bepaald het geval geweest zijn tussen 2006 en 2010. In principe heeft de Commissie geen probleem met het feit dat Bpost overheidssteun geniet, maar wel met de omvang ervan.Bpost ontving in 2011 321 miljoen euro overheidssteun en heeft in de begroting 2012 recht op 330 miljoen aan overheidscompensaties, waarvan meer dan de helft voor de bedeling van kranten. Dat bedrag zal nu bijna zeker fors verminderd worden. (BO)