Bpost heeft een tiental banken in de arm genomen om zijn beursintroductie in goede banen te leiden. Daar maken ook de vier Belgische grootbanken deel van uit, meldt De Tijd.

De Belgische postgroep werkt al maanden aan haar beursintroductie. Daarbij zou de private-equityreus CVC 25 à 30 procent van zijn bpost-aandelen op de markt brengen, aldus De Tijd. CVC bezit nu ongeveer de helft van de aandelen van het postbedrijf, de rest zit in handen van de Belgische staat.

Begin februari vroeg het postbedrijf aan een reeks banken om hun voorstellen rond de beursgang op papier te zetten. Het ging om voorstellen rond de beurswaarde, timing van de operatie, marktappetijt, commissiekosten, enzovoort. Uiteindelijk zou bpost vandaag de spelers hebben aangeduid.

Het postbedrijf zou zich via de beursgang willen profileren als een goedehuisvaderaandeel met een behoorlijk dividendrendement, waardoor de medewerking van de Belgische grootbanken voor de hand lag.

Volgens De Tijd kregen zowel KBC, ING België, BNP Paribas Fortis als Belfius een rol toegewezen. Er zou bij de Belgische bankiers onteveredenheid zijn over de grote rol van Angelsaksische spelers bij de beursintroductie.

De woordvoerder van Bpost wilde woensdagmiddag geen commentaar kwijt. (Belga/BO)

Bpost heeft een tiental banken in de arm genomen om zijn beursintroductie in goede banen te leiden. Daar maken ook de vier Belgische grootbanken deel van uit, meldt De Tijd. De Belgische postgroep werkt al maanden aan haar beursintroductie. Daarbij zou de private-equityreus CVC 25 à 30 procent van zijn bpost-aandelen op de markt brengen, aldus De Tijd. CVC bezit nu ongeveer de helft van de aandelen van het postbedrijf, de rest zit in handen van de Belgische staat. Begin februari vroeg het postbedrijf aan een reeks banken om hun voorstellen rond de beursgang op papier te zetten. Het ging om voorstellen rond de beurswaarde, timing van de operatie, marktappetijt, commissiekosten, enzovoort. Uiteindelijk zou bpost vandaag de spelers hebben aangeduid. Het postbedrijf zou zich via de beursgang willen profileren als een goedehuisvaderaandeel met een behoorlijk dividendrendement, waardoor de medewerking van de Belgische grootbanken voor de hand lag.Volgens De Tijd kregen zowel KBC, ING België, BNP Paribas Fortis als Belfius een rol toegewezen. Er zou bij de Belgische bankiers onteveredenheid zijn over de grote rol van Angelsaksische spelers bij de beursintroductie.De woordvoerder van Bpost wilde woensdagmiddag geen commentaar kwijt. (Belga/BO)