Het remuneratiecomité van bpost heeft de shortlist gekregen met de mogelijke opvolgers van ontslagnemend postbaas Johnny Thijs. Bpost-directeur Koen Van Gerven wordt gezien als een topkandidaat, al is er nog geen eensgezindheid over zijn benoeming. Dat schrijft De Tijd.

De raad van bestuur van bpost moet zich nu over de opvolging buigen. Daarna moet de regering nog haar fiat geven. Zonder grote problemen gebeurt dat wellicht eind februari, begin maart.

Van Gerven werkt al sinds juli 2006 voor het postbedrijf. De 54-jarige handelsingenieur uit Leuven, die ook een MBA van de Amerikaanse Cornell University heeft, is lid van het directiecomité. Hij was verantwoordelijk voor de omvorming van het kantorennet, waarbij 700 postkantoren sloten en postpunten werden opgericht in buurtwinkels en grootwarenhuizen.

Vandaag leidt hij alle sales- en marketingactiviteiten in België, de mail- en de bankactiviteiten. Hij is ook voorzitter van de raad van bestuur van bpost bank. (Belga/SD)

Het remuneratiecomité van bpost heeft de shortlist gekregen met de mogelijke opvolgers van ontslagnemend postbaas Johnny Thijs. Bpost-directeur Koen Van Gerven wordt gezien als een topkandidaat, al is er nog geen eensgezindheid over zijn benoeming. Dat schrijft De Tijd. De raad van bestuur van bpost moet zich nu over de opvolging buigen. Daarna moet de regering nog haar fiat geven. Zonder grote problemen gebeurt dat wellicht eind februari, begin maart. Van Gerven werkt al sinds juli 2006 voor het postbedrijf. De 54-jarige handelsingenieur uit Leuven, die ook een MBA van de Amerikaanse Cornell University heeft, is lid van het directiecomité. Hij was verantwoordelijk voor de omvorming van het kantorennet, waarbij 700 postkantoren sloten en postpunten werden opgericht in buurtwinkels en grootwarenhuizen. Vandaag leidt hij alle sales- en marketingactiviteiten in België, de mail- en de bankactiviteiten. Hij is ook voorzitter van de raad van bestuur van bpost bank. (Belga/SD)