Krefima, dat via 1.500 makelaars krediet aanbiedt, zal een dochteronderneming worden van de postbank. De bevoegde autoriteiten moeten de deal nog goedkeuren, maar bpost bank wil reeds vanaf mei de kredietactiviteiten via Krefima opstarten. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Compleet aanbod

Op haar 20e verjaardag wil bpost bank nu het een compleet aanbod van dagelijks bankieren, sparen en beleggen aanbiedt, de kredietmarkt aanboren. Hiervoor waren er al andere initiatieven: vorig jaar een testproject voor het aanbieden van hypothecaire kredieten via de postkantoren, een recente overeenkomst met Elantis, een dochter van Belfius Insurance, en de overname van een portefeuille kredieten van 120 miljoen euro. Daar komt nu dus de Krefima-deal bij.

10 procent marktaandeel

"De overname van een bestaande kredietverstrekker met meer dan 50 jaar ervaring, zorgt voor een versnelling in de ontwikkeling van onze kredietactiviteiten", zegt David Moucheron, CEO van bpost bank, in het persbericht.

De CEO wil tegen 2019 10 procent martkaandeel op de makelaarsmarkt.

Bpost bank bestempelt Krefima als de 'belangrijkste onafhankelijke kredietverstrekker via makelaars in België'.

Voor Krefima-CEO Staf Miroir is de overname goed nieuws voor de klanten, het bedrijf en de medewerkers, die allen de overstap maken. Krefima blijft als dochter een aparte entiteit met eigen directie. (Belga/BO)

Krefima, dat via 1.500 makelaars krediet aanbiedt, zal een dochteronderneming worden van de postbank. De bevoegde autoriteiten moeten de deal nog goedkeuren, maar bpost bank wil reeds vanaf mei de kredietactiviteiten via Krefima opstarten. Financiële details werden niet bekendgemaakt.Op haar 20e verjaardag wil bpost bank nu het een compleet aanbod van dagelijks bankieren, sparen en beleggen aanbiedt, de kredietmarkt aanboren. Hiervoor waren er al andere initiatieven: vorig jaar een testproject voor het aanbieden van hypothecaire kredieten via de postkantoren, een recente overeenkomst met Elantis, een dochter van Belfius Insurance, en de overname van een portefeuille kredieten van 120 miljoen euro. Daar komt nu dus de Krefima-deal bij. "De overname van een bestaande kredietverstrekker met meer dan 50 jaar ervaring, zorgt voor een versnelling in de ontwikkeling van onze kredietactiviteiten", zegt David Moucheron, CEO van bpost bank, in het persbericht. De CEO wil tegen 2019 10 procent martkaandeel op de makelaarsmarkt. Bpost bank bestempelt Krefima als de 'belangrijkste onafhankelijke kredietverstrekker via makelaars in België'. Voor Krefima-CEO Staf Miroir is de overname goed nieuws voor de klanten, het bedrijf en de medewerkers, die allen de overstap maken. Krefima blijft als dochter een aparte entiteit met eigen directie. (Belga/BO)