Bob Dudley, die vrijdag 1 oktober aan het hoofd van BP komt, heeft beslist om Andy Inglis als hoofd van de exploratiedivisie opzij te zetten. Daarnaast wordt er ook een veiligheids- en risico-eenheid opgericht.

Inglis is al de tweede topmanager bij BP die het bedrijf moet verlaten, na CEO Tony Hayward voor de negatieve manier waarop hij de crisis van het olielek heeft aangepakt.

Dudley verklaarde woensdag dat de nieuwe maatregelen dienen om het vertrouwen in BP te herstellen. Inglis werd in het verleden nog beschouwd als een van de belangrijkste kanshebbers om Hayward op te volgen. Maar door het gigantische olielek dat op 20 april ontstond - en pas maanden later kon worden gedicht - kon hij die ambitie opbergen.

Bob Dudley, die vrijdag 1 oktober aan het hoofd van BP komt, heeft beslist om Andy Inglis als hoofd van de exploratiedivisie opzij te zetten. Daarnaast wordt er ook een veiligheids- en risico-eenheid opgericht. Inglis is al de tweede topmanager bij BP die het bedrijf moet verlaten, na CEO Tony Hayward voor de negatieve manier waarop hij de crisis van het olielek heeft aangepakt. Dudley verklaarde woensdag dat de nieuwe maatregelen dienen om het vertrouwen in BP te herstellen. Inglis werd in het verleden nog beschouwd als een van de belangrijkste kanshebbers om Hayward op te volgen. Maar door het gigantische olielek dat op 20 april ontstond - en pas maanden later kon worden gedicht - kon hij die ambitie opbergen.