De onderliggende winst zakte naar 720 miljoen dollar, van 1,3 miljard dollar in het tweede kwartaal een jaar geleden. De omzet ging naar ruim 47 miljard dollar, van meer dan 62 miljard dollar vorig jaar, blijkt uit de kwartaalcijfers van de Britse oliereus.

De productie van olie en gas nam met 1 procent af tot het equivalent van 2,09 miljoen vaten per dag.

Door de moeilijke marktomstandigheden schrapt BP duizenden banen en wordt het mes gezet in de investeringen. Ook worden veel activiteiten verkocht.

BP is het eerste grote oliebedrijf dat tweedekwartaalcijfers publiceert. Later deze week volgen de resultaten van Shell, Total, ExxonMobil en Chevron. (Belga/BO)

De onderliggende winst zakte naar 720 miljoen dollar, van 1,3 miljard dollar in het tweede kwartaal een jaar geleden. De omzet ging naar ruim 47 miljard dollar, van meer dan 62 miljard dollar vorig jaar, blijkt uit de kwartaalcijfers van de Britse oliereus. De productie van olie en gas nam met 1 procent af tot het equivalent van 2,09 miljoen vaten per dag. Door de moeilijke marktomstandigheden schrapt BP duizenden banen en wordt het mes gezet in de investeringen. Ook worden veel activiteiten verkocht. BP is het eerste grote oliebedrijf dat tweedekwartaalcijfers publiceert. Later deze week volgen de resultaten van Shell, Total, ExxonMobil en Chevron. (Belga/BO)