De kosten die gepaard gaan met het olielek hebben onder meer te maken met de uitgaven om het lek te dichten, de vrijgekomen olie in te dammen en de schade te vergoeden.

Wat de milieuramp de oliereus uiteindelijk gaat kosten, kan op dit moment nog niet worden becijferd. Experts houden rekening met een bedrag tussen de 30 en 100 miljard dollar.

Maandag komt de raad van bestuur van BP bijeen. Het bedrijf staat onder aanhoudende druk om het dividend voor de aandeelhouders te verlagen of uit te stellen.

Donderdag 10 juni raakte al bekend dat de voorzitter van BP, Carl-Henric Svanberg, op het matje geroepen wordt bij de Amerikaanse president Barack Obama in verband met het olielek. Het gaat daarbij om een eerste rechtstreekse ontmoeting tussen de president en BP-toplui. Maandag liet BP Obama in ieder geval al weten de opgevangen hoeveelheid olie die in de Golf van Mexico stroomt, te kunnen verhogen tot 50.000 vaten (8 miljoen liter) per dag tegen eind juni.

De kosten die gepaard gaan met het olielek hebben onder meer te maken met de uitgaven om het lek te dichten, de vrijgekomen olie in te dammen en de schade te vergoeden. Wat de milieuramp de oliereus uiteindelijk gaat kosten, kan op dit moment nog niet worden becijferd. Experts houden rekening met een bedrag tussen de 30 en 100 miljard dollar. Maandag komt de raad van bestuur van BP bijeen. Het bedrijf staat onder aanhoudende druk om het dividend voor de aandeelhouders te verlagen of uit te stellen. Donderdag 10 juni raakte al bekend dat de voorzitter van BP, Carl-Henric Svanberg, op het matje geroepen wordt bij de Amerikaanse president Barack Obama in verband met het olielek. Het gaat daarbij om een eerste rechtstreekse ontmoeting tussen de president en BP-toplui. Maandag liet BP Obama in ieder geval al weten de opgevangen hoeveelheid olie die in de Golf van Mexico stroomt, te kunnen verhogen tot 50.000 vaten (8 miljoen liter) per dag tegen eind juni.