Obama arriveerde zondagochtend (lokale tijd) in New Orleans, in de staat Louisiana. Hij bezocht ook Venice aan de Mississippidelta, een kwetsbaar natuurgebied. "Ik denk dat de Amerikanen, en zeker de mensen van hier, er rekening mee houden dat het hier een milieuramp is, wellicht zonder precedent", aldus de Amerikaanse president.

Volgens Obama is BP, de uitbater van het olieplatform, de schuldige van de ramp. "Laat ons duidelijk zijn: BP is verantwoordelijk voor de olievlek en het bedrijf zal ervoor betalen."

De olievlek veroorzaakt door de ontploffing van het boorplatform is op zijn minst driemaal groter dan aanvankelijk gedacht. De Amerikaanse staten Florida, Louisiana, Alabama en Mississippi hebben al de noodtoestand uitgeroepen.

Obama arriveerde zondagochtend (lokale tijd) in New Orleans, in de staat Louisiana. Hij bezocht ook Venice aan de Mississippidelta, een kwetsbaar natuurgebied. "Ik denk dat de Amerikanen, en zeker de mensen van hier, er rekening mee houden dat het hier een milieuramp is, wellicht zonder precedent", aldus de Amerikaanse president. Volgens Obama is BP, de uitbater van het olieplatform, de schuldige van de ramp. "Laat ons duidelijk zijn: BP is verantwoordelijk voor de olievlek en het bedrijf zal ervoor betalen." De olievlek veroorzaakt door de ontploffing van het boorplatform is op zijn minst driemaal groter dan aanvankelijk gedacht. De Amerikaanse staten Florida, Louisiana, Alabama en Mississippi hebben al de noodtoestand uitgeroepen.