Tesoro betaalt voor de deal met BP 1,18 miljard dollar (972 miljoen euro). Daar komt nog 1,3 miljard dollar bij voor de olievoorraden en andere leveringen die momenteel aanwezig zijn in de fabrieken. Verwacht wordt dat de verkoop tegen midden volgend jaar wordt afgerond.

De raffinaderij, die ten zuiden van Los Angeles ligt, produceert 266.000 vaten per dag. Ze grenst aan de Tesoro-raffinaderij in Wilmington, die 97.000 vaten per dag produceert.

De overeenkomst omvat onder meer een retail-marketing-netwerk, bestaande uit ongeveer 800 tankstations en het Arco-merk. Tesoro wil de raffinaderij integreren in de vestiging in Wilmington, in Californië.

BP verklaarde maandag dat het nog van plan is twee verwerkingsbedrijven en een bijbehorend systeem in de Texas Panhandle te verkopen aan Eagle Rock Energy Partners (EROC.O) voor 227,5 miljoen dollar.(Reuters/BO)

Tesoro betaalt voor de deal met BP 1,18 miljard dollar (972 miljoen euro). Daar komt nog 1,3 miljard dollar bij voor de olievoorraden en andere leveringen die momenteel aanwezig zijn in de fabrieken. Verwacht wordt dat de verkoop tegen midden volgend jaar wordt afgerond. De raffinaderij, die ten zuiden van Los Angeles ligt, produceert 266.000 vaten per dag. Ze grenst aan de Tesoro-raffinaderij in Wilmington, die 97.000 vaten per dag produceert. De overeenkomst omvat onder meer een retail-marketing-netwerk, bestaande uit ongeveer 800 tankstations en het Arco-merk. Tesoro wil de raffinaderij integreren in de vestiging in Wilmington, in Californië. BP verklaarde maandag dat het nog van plan is twee verwerkingsbedrijven en een bijbehorend systeem in de Texas Panhandle te verkopen aan Eagle Rock Energy Partners (EROC.O) voor 227,5 miljoen dollar.(Reuters/BO)