BP had de belangen in de vier velden (Magnolia, Merganser, Nansen en Zia) eerder dit jaar nog maar verworven, als onderdeel van een bredere transactie met Devon Energy.

"Toen BP Devons bezittingen in de Golf van Mexico verwierf, was het duidelijk dat deze vier velden niet goed pasten bij de rest van onze activiteiten in de regio. We beslisten daarom dat ze voor een ander bedrijf van een grotere waarde zouden zijn", aldus Andy Hopwood van BP. De deal zou tegen begin 2011 worden afgerond.

BP wil tot 40 miljard dollar (29 miljard euro) aan bezittingen verkopen om de kosten dekken voor de olievervuiling die het veroorzaakte in de Golf van Mexico.

BP had de belangen in de vier velden (Magnolia, Merganser, Nansen en Zia) eerder dit jaar nog maar verworven, als onderdeel van een bredere transactie met Devon Energy. "Toen BP Devons bezittingen in de Golf van Mexico verwierf, was het duidelijk dat deze vier velden niet goed pasten bij de rest van onze activiteiten in de regio. We beslisten daarom dat ze voor een ander bedrijf van een grotere waarde zouden zijn", aldus Andy Hopwood van BP. De deal zou tegen begin 2011 worden afgerond. BP wil tot 40 miljard dollar (29 miljard euro) aan bezittingen verkopen om de kosten dekken voor de olievervuiling die het veroorzaakte in de Golf van Mexico.