"In verband met het olielek op het boorplatform Deepwater Horizon van april 2010 heeft Moex Offshore (...), dochter van Mitsui Oil Exploration, facturen van BP ontvangen voor een totaal van 1,898 miljard dollar", aldus Mitsui Oil Exploration, zelf onderdeel van Mitsui and Co.

"Aangezien er verschillende onderzoeken lopen om de feiten en oorzaken rond het incident vast te stellen, en vermits het vandaag nog niet vaststaat dat Moex Offshore verplicht zal worden om mee te betalen, heeft Moex Offshore de betaling uitgesteld", aldus het moederbedrijf in een persbericht.

Moex Offshore bezit tien procent van de olieputten die aan de basis van de vervuiling lagen.

"In verband met het olielek op het boorplatform Deepwater Horizon van april 2010 heeft Moex Offshore (...), dochter van Mitsui Oil Exploration, facturen van BP ontvangen voor een totaal van 1,898 miljard dollar", aldus Mitsui Oil Exploration, zelf onderdeel van Mitsui and Co. "Aangezien er verschillende onderzoeken lopen om de feiten en oorzaken rond het incident vast te stellen, en vermits het vandaag nog niet vaststaat dat Moex Offshore verplicht zal worden om mee te betalen, heeft Moex Offshore de betaling uitgesteld", aldus het moederbedrijf in een persbericht. Moex Offshore bezit tien procent van de olieputten die aan de basis van de vervuiling lagen.