De brief staat in De Tijd.

Het Belgisch spoor moet in deze legislatuur 663 miljoen euro besparen. Die saneringsoperatie weegt volgens de Confederatie Bouw, de sectorfederatie van bouwbedrijven, steeds zwaarder op de omzet van de spoorwegbouwers. Het gaat om een twintigtal gespecialiseerde bedrijven die zeventig procent van hun jaaromzet, zowat 250 miljoen euro, halen uit de aanleg van sporen en bovenleidingen voor de spoornetbeheerder Infrabel.

'Begrip'

"Die sector stelt 1.500 mensen tewerk, en indirect nog eens 1.500", zegt Marc Dillen, topman van de Vlaamse Confederatie Bouw. "Het afgelopen jaar is al een op de tien banen geschrapt. Nog eens honderden jobs staan op de tocht."

De minister zegt in een reactie begrip te hebben. Ze wil eerst orde op zaken stellen bij het spoor voor er sprake kan zijn van grote investeringen in nieuwe infrastructuur, maar de spoorwegbouwers zullen bij renovatie en onderhoud een rol blijven spelen.

(Belga/RR)

De brief staat in De Tijd.Het Belgisch spoor moet in deze legislatuur 663 miljoen euro besparen. Die saneringsoperatie weegt volgens de Confederatie Bouw, de sectorfederatie van bouwbedrijven, steeds zwaarder op de omzet van de spoorwegbouwers. Het gaat om een twintigtal gespecialiseerde bedrijven die zeventig procent van hun jaaromzet, zowat 250 miljoen euro, halen uit de aanleg van sporen en bovenleidingen voor de spoornetbeheerder Infrabel. "Die sector stelt 1.500 mensen tewerk, en indirect nog eens 1.500", zegt Marc Dillen, topman van de Vlaamse Confederatie Bouw. "Het afgelopen jaar is al een op de tien banen geschrapt. Nog eens honderden jobs staan op de tocht." De minister zegt in een reactie begrip te hebben. Ze wil eerst orde op zaken stellen bij het spoor voor er sprake kan zijn van grote investeringen in nieuwe infrastructuur, maar de spoorwegbouwers zullen bij renovatie en onderhoud een rol blijven spelen. (Belga/RR)