Bosch heeft voor 3 miljard euro Siemens uitgekocht uit het samenwerkingsverband. Bovenop de 3 miljard euro voor het aandeel van 50 procent dat Siemens nog in de joint venture heeft, zal er vanuit BSH 250 miljoen euro vertrekken naar zowel Bosch als Siemens.

Desondanks de stopzetting van de joint venture zal Bosch de merknaam Siemens voor huishoudapparaten nog lange tijd mogen gebruiken.

Het Duitse technologieconcern wil zich meer toespitsen op het zogenaamde "internet der dingen" . Daartoe behoren ook huishoudapparaten als wasmachines en koelkasten, die technisch in staat zijn om met het internet te communiceren.

De transactie zal naar verwachting afgerond kunnen worden in de eerste helft van 2015.

Daarnaast heeft Siemens laten weten dat het zich meer wilt focussen op de energiemarkt. Het bedrijf maakte eerder haar plannen bekend om de Amerikaanse toeleverancier aan de olie- en gasindustrie Dresser-Rand over te nemen voor 7,6 miljard dollar, om zijn activiteiten op energiegebied te versterken. (Belga/NS)

Bosch heeft voor 3 miljard euro Siemens uitgekocht uit het samenwerkingsverband. Bovenop de 3 miljard euro voor het aandeel van 50 procent dat Siemens nog in de joint venture heeft, zal er vanuit BSH 250 miljoen euro vertrekken naar zowel Bosch als Siemens.Desondanks de stopzetting van de joint venture zal Bosch de merknaam Siemens voor huishoudapparaten nog lange tijd mogen gebruiken.Het Duitse technologieconcern wil zich meer toespitsen op het zogenaamde "internet der dingen" . Daartoe behoren ook huishoudapparaten als wasmachines en koelkasten, die technisch in staat zijn om met het internet te communiceren. De transactie zal naar verwachting afgerond kunnen worden in de eerste helft van 2015.Daarnaast heeft Siemens laten weten dat het zich meer wilt focussen op de energiemarkt. Het bedrijf maakte eerder haar plannen bekend om de Amerikaanse toeleverancier aan de olie- en gasindustrie Dresser-Rand over te nemen voor 7,6 miljard dollar, om zijn activiteiten op energiegebied te versterken. (Belga/NS)