Het boordpersoneel wil het werk neerleggen op alle vluchten die vertrekken vanuit Duitse luchthavens, aldus de vakbond. De staking start woensdag 6 november om middernacht, en zal duren tot vrijdag 8 november om middernacht. Op 20 oktober waren er al stakingsacties bij dochters van Lufthansa.

Aanleiding voor de werkonderbreking is een sociaal conflict bij de Duitse luchtvaartmaatschappij. Die heeft al aangekondigd gerechtelijke stappen te overwegen tegen de geplande staking. Lufthansa erkent de vakbond niet langer als gesprekspartner.

Het boordpersoneel wil het werk neerleggen op alle vluchten die vertrekken vanuit Duitse luchthavens, aldus de vakbond. De staking start woensdag 6 november om middernacht, en zal duren tot vrijdag 8 november om middernacht. Op 20 oktober waren er al stakingsacties bij dochters van Lufthansa. Aanleiding voor de werkonderbreking is een sociaal conflict bij de Duitse luchtvaartmaatschappij. Die heeft al aangekondigd gerechtelijke stappen te overwegen tegen de geplande staking. Lufthansa erkent de vakbond niet langer als gesprekspartner.